Barzani: PKK ile PYD aynıdır

Barzani: PKK ile PYD aynıdır
Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü PKK ile PYD'nin ''kesinlikle'' aynı olduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bölgesel bağımsızlığın ilan edilmesi konusunda bu yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan referandumun Ekim ayına kadar gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi. Barzani, PYD’nin PKK ile aynı olduğu sorusuna ise, "Kesinlikle aynıdır" yanıtını veren Barzani Amerika’nın, Suriye’deki desteği hatırlatıldığında "PYD’ye verilen destek PKK’ya verilen destektir" ifadesini kullandı.

Londra merkezli bağımsız yayın organı Al- Monitor'e verdiği röportajında "bölgesel bağımsızlıklarını" Ekim ayına kadar yapacakları referandum ile karara bağlayacaklarını belirten Mesud Barzani, Irak merkezi hükümetinin Kürtler'e taahhütlerini yerine getirmediğini savundu.

Söyleşinin devamında PKK'nın Sincar'ı terk etmesi konusundaki oğlunun net ifadeleri hatırlatılan Barzani, bu görüşü yineleyerek bunun silahla değil barışçıl bir yollar gerçekleştirilmesini istediklerini söyledi.

PYD'nin PKK ile aynı olduğu sorusuna ise, "Kesinlikle aynıdır" yanıtını veren Barzani Amerika'nın, Suriye'deki desteği hatırlatıldığında "PYD'ye verilen destek PKK'ya verilen destektir" ifadesini kullandı. "Amerika buna inanıyor mu?" sorusuna ise "Amerika bunu çok iyi biliyor, fakat iyi bildiklerini söylemek istemiyorlar. Biliyorsunuz bizim ve ABD'nin önceliği IŞİD ile mücadele dolayısıyla bunu göz ardı edebilirler" yanıtını verdi.