Gizemli virüs Asya'nın ardından Avrupa'da da görüldü

Gizemli virüs Asya'nın ardından Avrupa'da da görüldü
Güncelleme:

Kısa bir süre önce Çin'de görülen ve ardından Hindistan'da da tespit edilen yeni gizemli virüs şimdi de Avrupa'da ortaya çıktı.

Çin'i etkisi altına alan gizemli virüs Hindistan’ın ardından şimdi de Avrupa’da görüldü. Daily Star'da yer alan habere göre gizemli virüsün Avrupa’ya taşındığı resmi olarak tespit edildi.

AVRUPA'YA SIÇRADI

Hem Danimarka hem de Hollanda'daki tıbbi yetkililer, virüsün burada yayıldığını ve virüsün esas olarak etkilediği yaşları 5 ile 14 arasında değişen çocuk sayısının sadece bir haftada 100.000'de 130'a yükseldiğini doğruladı. Bu, ortalama olarak yılın bu zamanı için kış gribi benzeri hastalıkların normal miktarının iki katından daha fazla.

"VAKA SAYILARI PATLAMAK ÜZERE"

Danimarka ayrıca, Statens Serum Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacıları Hanne-Dorthe Emborg'un belirttiği gibi, beş hafta içinde bu miktarın üç katı artışla 168'den 541'e çıktığını bildirdi: "Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı arttı önemli ölçüde ve artık normalden çok daha fazla vaka görüyoruz ve ülke genelinde yaygın bir enfeksiyon var."

GİZEMLİ VİRÜSÜN BELİRTİLERİ

Haftalarca süren gizemin ardından, gizemli virüsün üç temel belirtisi ortaya çıktı. Hastalığın en önemli semptomları arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve kalıcı öksürük yer alıyor.

Zatürre benzeri bir rahatsızlığa sebep veren gizemli virüsün ardından Çin'de solunum yolu hastalıklarında büyük bir artış gözlemlenmişti.