Hayvanlarla beraber gömülecek !

Hayvanlarla beraber gömülecek !
Güncelleme:

Evcil hayvanlarına çok bağlı olan kişilere ölünce beraber gömülme izni çıktı.

Modern toplumlarda ev hayvanlarına ayrı bir önem veriliyor. Nüfusun hızla yaşlandığı gerçeği de buna eklenince evcil hayvanlar yaşlı insanların neredeyse tek dostu olarak öne çıkıyor. Almanya’da ev hayvanlarına genelde aşırı bağlılık söz konusu olduğu için çok sık karşılaşılan durumlardan biri de bu hayvanlar öldüğünde küllerinin kavanoz içinde evde saklanması oluyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Sağlık Bakanı Barbara Steffens evcil hayvan sahibi olanların artık öldükten sonra da aynı mezarda yatmasına yeşil ışık yaktı. Bakan Steffens talep olması halinde evcil hayvanıyla birlikte gömülmek isteyenlerin önünde yasal bir engel olmadığını açıkladı.

Diğer yandan 15 adet mezarlık işleten Alman Mezarlıklar İdaresi Birliği, Essen’de islettiği bir mezarlığın genişçe bir bölümünü evcil hayvanıyla birlikte gömülmek isteyen vatandaşlara ayırdı.

Açılışı yapılan evcil hayvan-insan mezarlığının bir benzerinin de Koblenz’de açılacağı öğrenildi. Yeni mezarlık şekline “Bizim Liman” (Unser Hafen) isminin verildiğini açıklayan mezarlık idaresi, bu düzenlemeyi halkın yoğun talebi üzerine yaptıklarını ifade etti.

Mezarlık yöneticisi Judith Könsgen, “Toplumda ev hayvanlarının konumu çok değişti.” diyerek özellikle kedi, köpek, hamster gibi evcil hayvanların küllerini evde saklayan vatandaşların ortak mezarlıklara ilgi gösterdiğini kaydetti.