Joe Biden'ın Savunma Bakanlığı'na atayacağı isim dikkat çekti

Joe Biden'ın Savunma Bakanlığı'na atayacağı isim dikkat çekti
Güncelleme:

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın, Savunma Bakanlığı'na eski CENTCOM Komutanı emekli Org. Lloyd Austin'i getireceği öne sürüldü. Austin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle silahlandırılması ve desteklenmesi projesinin mimarı olduğu biliniyor.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın Savunma Bakanlığı (Pentagon) için eski Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı emekli Orgeneral Lloyd Austin'i aday göstereceği iddia edildi. Biden'ın cuma günü savunma bakanlığı adayını açıklayacağını duyurmasından kısa bir süre sonra Austin'i aday gösterdiği Amerikan basınına sızdı. Austin, ABD'de muharip bir komutanlığa komutanlık yapan ilk siyahi olarak biliniyor.

PKK'NIN SİLAHLANDIRILMASI PROJESİNİN MİMARI
General Lloyd Austin aynı zamanda Suriye'nin doğusunda terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'la mücadele kılıfı altında silahlandırılması ve desteklenmesi projesinin mimarı olduğu da biliniyor. Austin, 2016'da emekli olduktan sonra Raytheon savunma şirketinde yönetim kurulunda görev aldı. ABD'de yasa gereği bir kişi askerlik mesleğinden ayrıldıktan sonra 7 yıla kadar Savunma Bakanlığında herhangi üst düzey sivil göreve atanamaz.

 Joe Biden'ın Savunma Bakanlığı'na atayacağı isim dikkat çekti - Resim : 1

                                                              Emekli Orgeneral Lloyd Austin

KONGRENİN AUSTIN'E MUAFİYET VERMESİ GEREKİYOR
2016'da emekli olduğu için Austin'in bu yasal duruma karşı kongrenin 2017'de ABD Başkanı Donald Trump tarafından aday gösterilen Jim Mattis'e verdiği gibi muafiyet vermesi gerekiyor. Birçok kongre üyesinin Austin'e bu bağlamda bir muafiyet vermek istemediği iddia ediliyor.