NATO'dan Rusya'ya ''kanıtla'' çağrısı; Rusya'dan jet yanıt

NATO'dan Rusya'ya ''kanıtla'' çağrısı; Rusya'dan jet yanıt
Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Rusya'yı askeri birliklerini geri çektiğini kanıtlamasına yönelik çağırıda bulundu. Rusya'dan jet hızında yanıt geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus askerlerin ve tankların her zaman hareket halinde olduğunu söyleyerek, Moskova'yı birliklerini geri çektiğini kanıtlamaya çağırdı.

 Stoltenberg iki gün sürecek NATO savunma bakanları toplantısının başında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya'nın geri çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil... Birlik sayısını artırdıklarını ve daha fazla birliğin yolda olduğunu gördük" dedi.

Stoltenberg "Eğer gerçekten güçlerini geri çekmeye başlarlarsa, bunu memnuniyetle karşılayacağız... Rusya'nın birlikleri her zaman hareket halinde, birliklerin, muharebe tanklarının hareketi geri çekilme olduğunu teyit etmiyor" dedi.

RUSYA'DAN JET YANIT

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "Bize karşı tekrarlanan tehditlerden bıktık" denildi.

Kremlin tarafından yapılan açıklamalarda öne çıkan kısımlar şu şekilde: 

Bize karşı tekrarlanan tehditlerden bıktık.
Doğu Ukrayna bölgelerinin tanınması Minsk mutabakatına uygun değil.
ABD Başkanı'nın diyalog isteği olumlu bir adım.

KIRIM'DAKİ TEÇHİZATLARIN BİR KISMI ÇIKARILACAK

Öte yandan Interfax'ın haberine göre; Rusya tatbikatların ardından 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da bulunan askeri teçhizatlardan bir kısmını daha çıkarmaya hazırlandığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı bugün erken saatlerde tatbikatların ardından tank ve diğer askeri araçların Kırım'dan çıkarıldığı bir video paylaşmış ve bazı birliklerin de üslerine döneceğini açıklamıştı.