"Karar hukuk yoluyla çözülecek

"Karar hukuk yoluyla çözülecek
Güncelleme:

Irak'ın eski Musul Valisi Nuceyfi hakkında çıkarılan tutuklama kararı ile ilgili açıklama geldi.

Irak'ın eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, "yabancı ülkeyle  iletişime geçtiği" gerekçesiyle hakkında çıkarılan tutuklama kararının hukuk  yoluyla çözüleceğini belirtti.

Nuceyfi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güçlerimizi  (Ninova Muhafızları) Türkiye eğitti ve şu an Irak ordusunun yanında donanımlı  olarak bulunan Musul halkından müteşekkil tek güçtür." ifadelerini kullandı.

"Hukuk yoluyla çözülecek"

Nuceyfi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehrim Musul iki buçuk yıldan beri DEAŞ'a peşkeş çekildiği için,  halkı tarihin en büyük insanlık dramıyla karşı karşıya bulunduğu için ve tüm  bunlardan dolayı bu halkımın güvenliği, şehrimin kurtarılması ve istikrarını garanti edene kadar çalışacağım. Bu önemsiz şeylerle ilgilenenleri (hakkındaki  tutuklama kararı), savaşın (Musul operasyonu) gizemi ortaya çıkıncaya ve Irak ile  Musul için küçüklerin farkında olamayacağı bir gelecek inşa edinceye kadar  bırakacağım. O zaman meseleler tahmin edemediklerinden daha kolay ve hukuk  yoluyla çözülecek."

Irak Yüksek Yargı Yönetimi tarafından eski Musul Valisi ve Ninova  Muhafızları Komutanı Nuceyfi hakkında "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği"  gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Irak Parlamentosu, 28 Mayıs 2015'te, Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın  eline düşmesinde "ihmalkarlığı" olduğu gerekçesiyle Nuceyfi'yi Musul Valiliği  görevinden uzaklaştırmıştı.