Rusya saflarında savaşacak Suriyeli paralı askerler fiyatlarını açıkladı

Rusya saflarında savaşacak Suriyeli paralı askerler fiyatlarını açıkladı
Güncelleme:

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya gönderilmeye hazır Suriye ordusundan ve Şam yönetimi ile birlikte savaşan 40 bin askerin hazırlandığı ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Mart'ta özellikle Suriye’den gelecek ve Rusya tarafında yer alacak "gönüllü askerlerin" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine geleceğini söylemişti.

Ülke içerisinde geniş kaynak ağına sahip İngiltere merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan SOHR'un Direktörü Rami Abdel Rahman yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 40 binden fazla Suriyeli, Ukrayna'da Rusya'nın yanında savaşmak için kayıt yaptırdı." diye konuştu.

Rani Abdel Rahman, Suriye'de bulunan Rus subayların, başvuruların 22 binini onayladığı bilgisini de ekledi.

Sivil toplum kuruluşuna göre, gönderilen askerlerin Ruslar tarafından eğitilmiş Esad yönetimi yanlısı gruplardan oluştuğu belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın askerlere Ukrayna'da savaşmaları için aylık bin 100 dolar (16 bin Türk lirası) maaş vereceklerini söylediği ifade edildi.

Savaş sırasında yaralanma durumlarında ise askerlere 7 bin 700 dolar (113 bin Türk lirası) tazminat ve ölmeleri durumunda ise ailelerine 16 bin 500 dolar (243 bin Türk lirası) savaş tazminatı ödeneceği eklendi.

En az 18 bin askerin Kremlin'le güçlü bağlantılara sahip Rus özel paramiliter şirket Wagner'in himayesine verileceğini belirten SOHR, şu ana kadar henüz Ukrayna'ya giden Suriyeli askerin olmadığını açıkladı.

Suriyeli bir hükümet yetkilisi ise ortaya atılan bu işe alım haberlerinin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Suriye Ulusal Uzlaşma Komitesi'nden Ömer Rahman AFP'ye yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar hiçbir isim, hiçbir asker kaydedilmedi ve hiç kimse de Ukrayna'da savaşmak için Rusya'ya gitmedi." diye konuştu.