Sıcak hava balonu yere çakıldı: 4 ölü

Sıcak hava balonu yere çakıldı: 4 ölü
Güncelleme:

Arizona'da bir sıcak hava balonu bilinmeyen bir nedenle çöle düştü. Balonun içerisindeki sekiz paraşütçü sepetten atlayarak hayatta kalırken, balonun pilotu dahil dört kişi hayatını kaybetti.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), sekiz paraşütçünün başarıyla sepetten atlamasının ardından sıcak hava balonunun Arizona çölüne çarpması sonucu pilot dahil dört kişinin öldüğünü ve bir kişinin de ciddi şekilde yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, Kubicek BB 85 Z balonunun ülkenin Phoenix şehrinin güneydoğusundaki Eloy'da düştüğünü belirtti.

NTSB balonun düşüş nedenini araştırıldığını belirtirken, ilk incelemede herhangi bir mekanik anormallik bulunmadığını, hem balonun hem de sepetin sağlam göründüğünü belirtti.

NTSB, uçuş bilgilerini içeren bir elektronik cihazın ve bir video kameranın daha ayrıntılı analiz için Washington'daki NTSB merkezine gönderildiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Eloy Polis Departmanı yaptığı açıklamada, "Paraşütle atlamanın kasıtlı olduğunu ve sıcak hava balonuyla ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmadan önce tüm paraşütçüler tarafından başarıyla tamamlandığını açıklığa kavuşturmak önemlidir" dedi.

Polis olayda hayatını kaybeden dört kişinin kimliğinin 28 yaşındaki Chayton Wiescholek, 28 yaşındaki Kaitlynn Bartrom, 24 yaşındaki Atahan Kiliccote ve balon pilotu Eloy'da yaşayan bir Güney Afrika vatandaşı 37 yaşındaki Cornelius Van Der Walt olduğu ortaya çıktı.

Polis, hayatta kalan 23 yaşındaki Valerie Stutterheim'ın durumunun kritik olduğunu söyledi.