Tabuttan ölünün mücevherlerini çalan cenaze hırsızı yakalandı

Tabuttan ölünün mücevherlerini çalan cenaze hırsızı yakalandı
Güncelleme:

Fransa'da açık tabutla yapılan bir cenazede ölünün mücevheratını çalan bir kadın yakalandı. Kadının evinde çok sayıda ölüm ilanı bulundu.

Fransa'da cenaze evlerinde hırsızlık yapan 60'lı yaşlarında bir kadın yakalandı. Evinde çok sayıda ölüm ilanı bulunan kadın, açık tabutla yapılan bir cenaze töreni sırasında vefat etmiş kişinin üzerindeki mücevheratı çalınca yakayı ele verdi.

Fransız basınındaki haberlere göre kadın, ölen kişinin bir arkadaşı olduğunu söyleyerek cenaze evine girdi. Ancak açık tabutta yatmakta olan bu kişinin yanına yaklaştığında üzerindeki tüm mücevherleri çaldı. Ailesi, ölen kişinin kolyesinin, yüzüğünün ve küpelerinin kaybolduğunu fark edince polisi aradı.

Fransa'nın kuzeyindeki Liévin kasabasında yaşanan olayda polis, hırsızlığı yapan kadının cenaze evinin yakınında yaşadığını tespit etti. Çalınan mücevherat kadının üzerinden çıkarken, evde aynı cenazeye katılan bir adamın cüzdanı da bulundu. Polis, evde yapılan aramada kısa süre önce yayımlanmış çok sayıda ölüm ilanı ile açık tabutla yapılan cenaze törenlerinde bu alana aile üyelerinin girebilmesi için verilen giriş kodlarının da bulunduğunu açıkladı. Kadının 2022 yılında mahkemeye çıkacağı belirtildi.