Türk vekil Ermeni rozetiyle konuştu !

Türk vekil Ermeni rozetiyle konuştu !
Güncelleme:

Almanya'daki sözde Ermeni soykırımı için yapılan oylamada Türk vekil Ermeni rozetiyle konuştu.

Almanya'da sözde Ermeni soykırımı tasarısını Alman Meclisi'ne getiren isimlerden olan Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı Cem Özdemir oylama öncesi konuştu. Kürsüye Ermenistan rozetiyle çıkıp, "Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.

Almanya'da Federal Meclis, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onayladı. Türkiye'nin sert tepki gösterdiği tasarının oylandığı oturuma Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı. Sembolik anlam taşıyan karar tasarısı, bir ret ve bir çekimser oyla kabul edildi. Yeşiller Partisi adına konuşan ve tasarının mimarlarından olan Cem Özdemir, "Bu tasarının meclise gelmesinde emeği olan Büyük Koalisyon Hükümeti'ne, Kiliselere, Cumhurbaşkanı Gauck'a ve Federal Parlamento Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi. Özdemir, sözde soykırımda Almanya’nın da suçlu olduğunu söyledi. Özdemir'in yakasında Ermeni rozeti ile kürsüye çıkması dikkat çekti. Sözde soykırımı kabul ederek Almanya adına Türkiye veErmenistan arasında dostluk oluşmasına katkı verebileceklerini söyleyen Özdemir, Türkiye’de ‘Ermeni’ kelimesinin hala hakaret sözcüğü olarak kullanıldığını ifade etti.

TALAT VE ENVER PAŞA'YA "KATİLLER" DEDİ

Cem Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.

"ERMENİ' HİTABI AŞAĞILAMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Cem Özdemir konuşmasının sonlarında Türkiye'deki Hristiyanların inançlarından dolayı takip edildiğini ve "Sen Ermeni" hitabının da insanları aşağılamak için kullanıldığını kaydetti. Federal Meclis'te bugün yapılan oylamada söz konusu tasarı kabul edildi.