Almanya'nın dev AVM'si iflas etti

Almanya'nın dev AVM'si iflas etti
Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan ünlü KaDeWe (Kaufhaus des Westens- Batının alışveriş merkezi) iflasını verdi.

Doğu Almanya’ya karşı kapitalizmin, lüksün ve alışverişin gösteriş versiyonu olan, yıllarca büyük kazançlar getiren ve hemen her zaman tıklım tıklım dolu olan Berlin’deki KaDeWe ile birlikte, aynı adı taşıyan gruba ait Münih’teki Oberpollinder ve Hamburg’daki Alsterhaus da iflas başvurusunda bulundu. Neden olarak, her üç yerdeki yüksek kiraların artık karşılanamaması gösterildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Berlin’deki Charlottenburg mahkemesi daha önce zaten bu konudaki başvuruyu onaylamıştı. Şu andaki yönetimin, iflas süresince başta kalacağı açıklandı. Signa Grubu, KaDeWe Grubu’nun yüzde 49.9’una, Taylandlı Central Grup ise yüzde 50.1’lik hissesine sahip.

Corona dönemine oranla satışlarını yaklaşık yüzte 25 artıran ve 2022-23 döneminde yaklaşık 728 milyon Euro’luk ciro yapan grup yine de iflas etmekten kurtulamadı.

 KaDeWe Berlin’de 900 kişi çalışıyor. Münih ve Hamburg’da da toplam 500 çalışan bulunuyor. KaDeWe’nin kurtuluşu için tek umut Taylandlı ortak.

Bu grup, Avrupa’ya 1.3 milyar Euro’luk yatırım yapacağını duyurdu. Ancak bunun ayrıntıları henüz bilinmiyor. Bu paranın bir kısmının KaDeWe’ye aktarılıp aktarılmayacağı henüz belli değil.