Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması: Bekleyenler memnun olacak

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammının Aralık ayında belirleneceğini belirterek, ''Emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracağız'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Forumu'nda asgari ücret ve EYT'ye ilişkin açıklamalar yaptı.

Asgari ücrete kasım ayında zam yapılacağı iddialarına Bakan Bilgin'den yanıt geldi. 

Bakan Bilgin, "Aralıkta asgari ücret komisyonunun alacağı kararla emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracağız" dedi. 

Bakan Bilgin, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

"EYT VE ASGARİ ÜCRET BEKLEYENLER MEMNUN OLACAK"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasıyla ilgili bilgi veren Bakan Bilgin, "EYT için kapsamlı bir çalışma yaptık, aralık ayının başında tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı. Bilgin,  "Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri giderecek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE KASIM'DA ZAM YAPILACAK İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni olan gazeteci Cengiz Er'in sahibi olduğu haber sitesi asgari ücrete kasım ayında zam yapılacağını iddia etmişti. İddiaya göre, asgari ücret yapılacak zamla birlikte 6 bin 700 liraya ulaşacak.

"BENİM DE KARAR VERECEĞİM BİR KARAR DEĞİL"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Bakan Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını belirterek, "Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek komisyon tarafından belirlenecek" dedi.