Bakan Çelik'ten et ve ekmek açıklaması

Bakan Çelik'ten et ve ekmek açıklaması
Güncelleme:

Bakan Faruk Çelik, et ve ekmek zammıyla ilgili bir açıklama daha yaptı.

Tarım Bakanı Faruk Çelik, et ve ekmek fiyatlarıyla ilgili konuştu ve her an et ithalatına başlayabileceklerini, gerekli kararın Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarına yapılan zammın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini, et fiyatlarındaki spekülatif hareketlere karşıithalat yapılmasına imkan sağlayan Bakanlar Kurulu kararının da imzalandığını söyledi.

Çelik televizyon kanallarında canlı yayınlanan konuşmasında, "İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Bu bizim önceliğimiz ya da arzu ettiğimiz bir şey değildir ama bu elimizde olacak. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı dün imzalandı" dedi.

ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞA VURGU
Çelik ilgili kararın bugünden itibaren yürürlüğe girebileceğini, orta ve uzun vadede ise hayvancılığı destekleyerek et fiyatlarının aşağı çekilmesini hedeflediklerine dikkat çekti.

[Bakan Çelik'e fırıncılardan yanıt geldi: Zam yok] Bakan Çelik'e fırıncılardan yanıt geldi: Zam yok

YÜZDE 21 FİYAT ARTIŞI
TCMB verilerine göre kırmızı ette fiyat artışı 2015 yılında yüzde 21'e ulaştı. Et fiyatlarındaki artış 2015 yılını yüzde 8.81 seviyesinde tamamlayan manşet enflasyon üzerinde de bir baskı oluşturuyor.

"EKMEK FİYATLARI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"
Ekmek fiyatlarına yapılan zam ile ilgili ise "Ekmek fiyatları bir kez daha gözden geçirilmeli diyoruz" diyen Çelik, "Fırıncılar Federasyonu ile görüşmelerimiz devam edecek. Makul bazı talepleri var bu konuları oturup değerlendireceğimiz... Bu kararların (ekmek fiyatlarına yapılan zam) mutlaka gözden geçirilmesi konusundaki kanaatimizi ve kararlığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Standart olarak bilinen 250 gram ekmeğin satış fiyatına Ocak ayında Ankara ve İstanbul'da 25 kuruş zam yapıldı; ekmeğin fiyatı Ankara'da 1 liraya, İstanbul'da ise 1.25 liraya yükseldi.

Aralık ayında ekmeğe zam geleceği yönündeki söylentiler üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ekmeğin fiyatının artırılmayacağını açıklamışlardı.