Bakan Varank: ''Çarklar tüm hızıyla dönüyor''

Bakan Varank: ''Çarklar tüm hızıyla dönüyor''
Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dalgalanmalar ekonominin gerçekleriyle örtüşmüyor" diyerek "Üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dalgalanmalar ekonominin gerçekleriyle örtüşmüyor" diyerek, "Üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Varank, "Ekonomi alanındaki bakanlıklarımızla koordinasyon içinde Türkiye'nin rotasını yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta tutmakta kararlıyız. KOSGEB'in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı adını verdiğimiz yeni programının ilk çağrısına bugün itibarıyla çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin doğuştan elektrikli otomobili TOGG’un önümüzdeki yıl sonu banttan ineceğini açıklayan Bakan Varank, sözlerine şöyle devam etti:

Bununla birlikte, Türkiye’deki uluslararası otomobil markalarının da elektrikli araç yatırımları artıyor. İşte geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat kamuoyu ile paylaşılan Ford Otosan’ın 2 milyar avroluk elektrikli araç yatırımı bunlardan birisi. TOGG’un öncülük ettiği bu gelişmeler, ülkemizin elektrikli araç ekosisteminin büyümesine, güçlenmesine ve önemli bir merkez olmasına katkı sağlayacak.

Bakan Varank, 2020’de ilk çağrıyı makine sektöründe yaptıklarını ve 2 milyar lira yatırım tutarına sahip 20 projeyi desteklemeye başladıklarını anımsatarak, “Şimdi yatırımını destekleyeceğimiz ürün sayısını 919’a çıkardık ve 2021 yılı çağrı programının duyurusunu yakın zamanda yaptık. Hedefimiz, yılda yaklaşık 50 milyar dolar dış ticaret açığı verdiğimiz bu ürünlerde net ihracatçı konumuna yükselmek” diye konuştu.