Borsa İstanbul'da aracı kurumlara yeni yetki

Borsa İstanbul'da aracı kurumlara yeni yetki
Güncelleme:

Pandemi döneminde bankalara getirilen uzaktan müşteri edinme imkanı genişletilerek, aracı kurumlara da aynı hak tanındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerine uzaktan müşteri edinimi imkânı getirildi. Aracı kurumların bu süreçte uygulayabilecekleri uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar da düzenlendi.

Tebliğ, müşteri kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak hizmetlere yönelik olarak mesafeli olsun veya olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik ilkelerini belirledi. Bloomberght'de yer alan habere göre tebliğle, ilgili SPK duyurusunda uzaktan kimlik tespiti ve mesafeli olarak sözleşme akdedilmesi hizmetlerinin kullanımından kaynaklanan risklerin, teknolojik altyapı, bilgi sistemleri yönetimi bileşenlerine yönelik yeni kontrol alanlarının bulunması ve müşteri tanınmasında kullanılan video gibi yeni kayıt unsurları dikkate alınarak yatırım hizmet ve faaliyetlerinin belge kayıt düzeninde değişiklikler yapılması gerektiği belirtildi.