Binlerce çalışanın tayini için mahkemeden onay çıktı

Binlerce çalışanın tayini için mahkemeden onay çıktı
Güncelleme:

Sağlık mazereti talebiyle tayin isteyen sağlık çalışanı sözleşmeli personelin butalebine yargıdan olumlu yanıt geldi. Bu karardan binlerce sağlık çalışanı da faydalanabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, üyeleri olan bir röntgen teknisyeninin, sözleşmeli görev yaptığı Karabük’ten, tedavisinin sürdüğü Konya’ya ‘sağlık mazeretiyle tayin’ talebinin, 4+2 sözleşmeli kapsamında görev yaptığı gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

Bunun üzerine konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirten Durmuş, “Kastamonu İdare Mahkemesi, insani durumu dikkate alıp, sağlık mazeretini haklı buldu” dedi.

Durmuş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Verdiğimiz kararlı mücadeleyle, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmelilerin zorunlu hizmet sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla düşürülmesini sağlamıştık. Süre düşmüş de olsa üyemiz, tedavisinin sürdüğü yerde değil de görev yerinde çalışmaya devam edecekti. Bu nedenle mahkemenin kararı önemli bir karardır. Sağlık mazereti, eş durumu gibi önemli konularda mevzuatın bu tayinlere imkan sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekir.

Posta