Emekliye çifte zam

Emekliye çifte zam

Temmuz'da emekliler için çifte zam imkanı oluştu. Memur emeklileri % 3 zam ve enflasyon farkı alacak.

10.9 milyon emeklinin zam dönemi yaklaşıyor. Emeklilere Temmuz'da çifte zam imkanı var. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bu artışın ardından maaşı bin 100 liranın altında kalanlara Temmuz'da ayrıca seyyanen zam da verilecek. Maaşı bin lira ve altında olanlar 100 lirazam alacak. Bin 1 ile bin 99 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanacak.

5 AYDA YÜZDE 5.30 ÇIKTI

Memur emeklilerine de Temmuz'da çifte zam göründü. Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin maaşı Temmuz'da yüzde 3 artırılacak. Ayrıca memur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşacağı için enflasyon farkı da verilecek. İlk 5 aylık enflasyonyüzde 5.30 çıkmıştı. Bu rakama göre memur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 2.5 olarak görünüyor.

TEK AÇIKLA MA KALDI

Haziran enflasyonuna göre, bu tutar azalabilecek ya da artabilecek. SSK ve Bağ-Kuremeklilerinin enflasyon zammı oranı, memur emeklilerinin ise ne kadar enflasyon farkı alacağı, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerle belli olacak. Bu arada Temmuz'da, ticari faaliyette bulunan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primikesintisi azalıyor. Artık maaşlardan yüzde 15 yerine yüzde 10 kesinti yapılmaya başlanacak. Böylece daha az kesinti yapılması yoluyla maaşlarda artış olacak.