KPSS sonuçları 4 yıl geçerli olacak

KPSS sonuçları 4 yıl geçerli olacak
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, KPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini anlattı. Türkiye İş Kurumu’nun 15 yıl önce 65 bin kişiyi işe yerleştirirken bugün yaklaşık 908 bin kişiyi istihdamla buluşturduğunu belirten Sarıeroğlu, yılsonuna kadar İŞKUR aracılığı ile 1 milyonu aşkın kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

5 BİN ENGELLİYE İSTİHDAM

Son 15 yılda engelli memur istihdamında yaklaşık 9 kat artış sağladıklarını belirten Sarıeroğlu, 24 Ağustos 2017 tarihinde 2 bin 363 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini hatırlattı. Engelli memur sayısının 52 bini aşacağını anlatan Sarıeroğlu, "Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı, eğitim düzeylerine göre engelli memur talepleri doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2 bin 500, son çeyreğinde de 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz" dedi.

ÇALIŞMA YAPILACAK

Sarıeroğlu, KPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için de çalışma yaptıklarını söyledi.