Memur ve emeklinin seyyanen zammı ve maaş zam oranı sızdı

Memur ve emeklinin seyyanen zammı ve maaş zam oranı sızdı
Güncelleme:

TÜİK’in bugün açıklayacağı 6 aylık enflasyona göre 4 milyona yakın memur ve emeklinin üzerinde memur ve 16 milyona yakın emeklinin temmuz zam oranı da netleşecekken, memurlara 8 bin TL seyyanen zam da yapılacağı iddia edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerine, toplu sözleşmeye bağlı ikinci 6 ay zammına ek olarak verilecek enflasyon farkı da ortaya çıkacak. 4 milyonun üzerinde memur, 16 milyona yakın emeklinin temmuz maaş zammı bugün açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek.

Masada 3 seçenek var

Memur maaşlarına ilişkin düzenlemenin yarın TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Maaş zammı için “refah payı, seyyanen ve oransal” olmak üzere 3 seçenek ön plana çıkıyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’de yayımlanan Memleket Meselesi programında Siyasal İletişimci Ferhat Murat ve Akademisyen Dr. Eray Güçlüer, memur zamlarına yapılacak seyyanen zam oranına ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.

“En düşük seyyanen zam 7 bin lira, üzerine yüzde 25 bandında ek zam”

Ferhat Murat, “Seyyanen zam en alttan en üste tüm memur gruplarına aynı miktarda ödemedir. 25 bin alana da 7 bin, 11 bin alana da 7 bin ilave olacak. Benim kulis bilgim en düşük seyyanen zam 7 bin lira ve üzerine yüzde 25 bandında ek bir zam gündemde“ dedi.

“8 bin lira seyyanen zam”

Akademisyen Eray Güçlüer ise yaptığı açıklamada “Benim aldığım kulis bilgisi de 8 bin TL seyyanen zam. İçerideki bazı kaynaklardan öğrendim“ ifadelerini kullandı.

Torba yasa teklifi

Torba yasa teklifinde en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması, asgari ücret desteği, 6 aylık enflasyon farkı ile refah payı ve emeklilere kademeli artış düzenlemeleri yer alacak. 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında kademeli artış yapılacak. 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında maaş alanlar; 1. kademe, 10 ve 15 bin lira arasındaki maaş alanlar ikinci kademe, 15 bin liranın üzerinde emekli maaşı alanlar ise üçüncü kademe olarak değerlendirilecek ve buna göre seyyanen artış olacak.