SGK uzmanı, asgari ücreti 20 bin TL'ye çıkaracak formülü açıkladı

SGK uzmanı, asgari ücreti 20 bin TL'ye çıkaracak formülü açıkladı
Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretin 20 bin TL olabileceğini belirterek yapılması gerekenleri tek tek anlattı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Asgari ücret pazarlığı yıl sonuna kadar tamamlanacak ve son toplantıda 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücrete artık yılda bir sefer zam yapılacağını açıkladı. Erdoğan, ''Bir kez yapılır bu iş biter'' ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET 20 BİN TL'YE ÇIKABİLİR

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ederken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, 2024 asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkabileceğini belirten Erdursun, yapılması gerekenleri tek tek yazdı. 

Erdursun X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"Asgari Ücret ve diğer ücretler şu şekilde daha çok arttırılabilir.

-Ocak ayında asgari ücret komisyonunun belirleyeceği zam ücretlere yansıtılmalı,

-Normal zam dışında belirlenecek seyyanen artış rakamı belirlenerek işverence işçinin maaşına ilave edilmeli ve bu tutar işverenin ödeyeceği vergiden mahsup edilmelidir.

-Yani şirketler karlarının bir kısmını devlete öderken bir kısmını da çalışanının maaşına ilave etmelidir.

-Bu durumda çalışanın ücreti daha çok artar, ücret artışının işverene maliyeti düşer, devlet ücrete katkı koymuş olur, ücret artışı fiyatlara daha az oranda yansır, enflasyonu da daha az etkiler.

Bu durumda asgari ücreti 20.000TL bandına çekebiliriz, diğer ücretlerde aynı oranlarda artar, derinlemesine hissedilen krizde çalışanlar bir nebze olsun rahatlayabilirler..."