Yemeksepeti'ne bir dava daha

Yemeksepeti'ne bir dava daha
Güncelleme:

Nakliyat-İş, Yemeksepeti/Bana Bi yöneticilerinden bazılarının işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını belirtti. Sendika, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Türkiye genelinde 69 şehirde faaliyet gösteren 6 bin işçinin çalıştığı “Yemeksepeti”, “Bana Bi” ve “Vale”de çalışanlar örgütleniyor…

2000 yılında faaliyete başlayan ve her geçen gün büyüyen Yemeksepeti, 2015 yılında aynı zamanda bir dünya tekeli olan Almanya kökenli Delivery Hero’ya satıldı.

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede çalışan işçiler anayasal haklarını kullanarak DİSK’e üye oldu.

Geçen günlerde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı ve Yemeksepeti yetkilileri arasında çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede işçilerin anayasal, yasal hakları olan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygılı oldukları belirtilmişti.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Nakliyat-İş, Yemeksepeti/Bana Bi yöneticilerinden bazılarının işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını belirtti.

Yapılan açıklamada, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sendikamız Nakliyat-İş’in örgütlenme çalışmalarını hızla yürüttüğü Yemek Sepeti/ Bana Bi/Vale işçileri örgütleniyor, sendikamıza üye olmaya devam ediyor.

İstanbul Taşköprü caddesi İnkişaf Sokak İstanbul Kadıköy adresinde bulunan Yemek Sepeti Şubesi Depo Müdürü ve yetkililerinin üyelik çalışması yapan sendika temsilcilerimize, üyelerimize ve sendikamıza yönelik iftira ve karalamalarını protesto etmek için, Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve temsilcilerimizin katılacağı bir basın açıklaması yapılacaktır.

Ayrıca bu hafta içerisinde, bu iftira ve karalamaları yapan depo müdürleri ve yöneticiler hakkında Türk Ceza Kanunun 118. Maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacaktır.

19.01.2021 Salı günü saat:11.00’da söz konusu depo önünde yapacağımız basın açıklamasına yazılı görsel tüm basın temsilcileri, halk örgütleri ve sendikaları davet ediyoruz."