Emekliye 5 bin TL ikramiyede kapsam genişleyecek mi ?

Emekliye 5 bin TL ikramiyede kapsam genişleyecek mi ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ve muaf tutulan milyonlarca çalışan emeklide hüsrana yol açan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinde kapsamın genişletip genişletilmeyeceğine dair açıklama AK Parti'den geldi.

Emekli maaşı gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ödeneceğini açıkladı.  Ancak toplantıdan çıkan 'ikramiye kararı' milyonlarca emekli için hüsran oldu. Tek seferlik ödenecek emekli ikramiyesinin çalışan emekliye verilmeyeceği belirtildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bir gazetecinin çalışan emeklilere 5 bin lira verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna yönelik tartışmaların yapıldığının belirtmesi üzerine iktidarları döneminde bayram ikramiyelerinin verildiğini ve bu uygulamanın sürdüğünü kaydetti.

Güler, "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir. Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" diye konuştu.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Ancak kötü haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek" dedi.

Buna göre 5 bin TL olarak bir defaya mahsus olarak ödenecek ek ikramiyeler, sadece çalışmayan emeklilere ödenecek. Ödemeler Kasım ayı itibariyle yapılacak.