Haftanın son işlem gününde döviz yine kritik sınırda

Haftanın son işlem gününde döviz yine kritik sınırda
Güncelleme:

Haftanın son işlem gününde dolar 6,5 TL'nin euro ise 7,5 TL'nin üzerinde başladı.

Döviz mevduatından alınan vergi oranlarında artışa gidildi. 6 aya kadar vadeli hesaplarda kesinti oranı yüzde 20'ye çekildi. Dolar/TL bu sabah kayıplarının bir kısmını geri alarak 6,38'lere kadar çekilmesinin ardından bankalararası piyasada şu dakikalarda 6,57 civarında seyrediyor.

Euro/TL de 7,65'in üzerinde işlem görüyor. 

Uluslararası piyasada dolar, ABD ile Çin arasında ticaret geriliminin tekrar artmasıyla birlikte risk iştahının azalması sonucu değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıplar da doları destekledi.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dört gün süren düşüşün ardından dün yüzde 0.15 yükseldikten sonra bugün hafif yukarıda 94.748'de bulunuyor.

Uzmanlar, bugün Avrupa'da açıklanacak enflasyon ve işsizlik verilerinin takip edileceğini belirterek, dolar/TL'de teknik açıdan 6,80 seviyesinin direnç, 6,40'ın destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Bankada TL veya döviz hesabı olanlar dikkat ! Bankada TL veya döviz hesabı olanlar dikkat !

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİŞTE

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 251 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün dolar kurundan bulduğu destekle pozitif bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,45 primle 256,7 liradan tamamladı. 

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının arından önceki kapanışa göre yüzde 2,22 değer kaybıyla 251 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 411 lira, Cumhuriyet altını da 1.679 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,32 artışla 1.203,6 dolardan işlem görüyor. 

Uzmanlar, yıl sonuna kadar altının gram fiyatının geniş bant aralığında işlem görmesinin beklendiğini kaydetti.

Teknik açıdan gram altında 245 liranın destek, 265 liranın direnç konumunda olduğunu ifade eden uzmanlar, ons altında ise 1.198-1.205 dolar bandının izleneceğini söyledi.

Uzmanlar, bugün Euro Bölgesi'nde işsizlik ve enflasyon ile ABD'de Chicago Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini kaydetti.

 

 

Seçiniz...