İş Bankası’ndan on binlerce emeklisini bayram ettirecek karar

İş Bankası’ndan on binlerce emeklisini bayram ettirecek karar
Güncelleme:

İş Bankası Emekli Sandığı yönetimi, dava sürecinin devam etmesi ve emeklilerinin daha fazla mağdur olmaması adına tüm emeklilerine geçmiş dönemi de kapsayan ödeme yapma kararı aldı.

SGK tarafından her iki bayramda emeklilere ödenen bayram ikramiyesi bugüne kadar banka emekli sandıklarından emekli olanlara ödenmiyordu.

Türkiye İş Bankası emekli sandıkları söz konusu ödemenin Hazine tarafından yapılması gerektiğini öne sürüp dava açmışlardı. 

Paramedya'da yer alan habere göre, İş Bankası Emekli Sandığı yönetimi, dava sürecinin devam etmesi ve emeklilerinin daha fazla mağdur olmaması adına tüm emeklilerine geçmiş dönemi de kapsayan ödeme yapma kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 3 yıldır SGK tarafından ödenen bayram ikramiyelerini İş Bankası kendi emeklilerine de ödeyecek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, tüm personel ve emeklilere yazdığı bir mesajla müjdeli haberi verdi.

Genel Müdür Aran, “hukuki süreç henüz neticelenmemiş olmakla ve tamamen haksız bulduğumuz bu düzenlemenin neden olduğu olumsuzluklara ve risklere dair daha önceki açıklamalarımız geçerliliğini aynen muhafaza etmekle birlikte, emeklilerimizin bu konuda daha fazla mağdur olmamalarını teminen emekli bayram ikramiyelerinin ödenmeye başlanmasına Emekli Sandığı Vakfımız Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir. Bu kapsamdaki ilk ödeme geçmiş dönemlere dair ödenmemiş bayram ikramiyelerine ve kanuni faizlerine ilişkin olarak gerçekleştirilecek olup, ödemeler ocak ayı içinde hak sahibi üyelerin hesaplarına yatırılacaktır" dedi.

İş Bankası’ndan on binlerce emeklisini bayram ettirecek karar - Resim : 1