Kredi çekecekler dikkat !

Kredi çekecekler dikkat !
Güncelleme:

Konut kredisi faizlerinin ardından ihtiyaç kredilerinde de faizler düşmeye başladı.

Konut kredisi faizlerini ağustos ayından itibaren çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çeken bankalar, ihtiyaç kredisi faizlerinde de 15-35 baz puanlık indirime gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında yaptığı 250 baz puanlık indirim ve zorunlu karşılık oranlarındaki düzenlenmeleri bankaların kredi faiz oranlarına da yansıdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ekonomide çarkların dönmesi ve inşaat sektörünün canlılığını koruması amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında bankalar, konut kredisi faiz oranlarını en düşük yüzde 0,80 olmak üzere çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çekmişti.

Konutun ardından bu ayın başından itibaren ihtiyaç kredilerinde de faiz indirimine giden bazı bankalar, indirim öncesi aylık bazda yüzde 1,50 seviyesinde olan faizi en düşük yüzde 1,18'e çekti. Yapılan indirim sonucu faiz oranları yüzde 1,18 ila yüzde 1,35 arasında değişirken, bankaların ihtiyaç kredisi faizlerinde yaptığı indirim 15-35 baz puan arasında oldu.

İhtiyaç kredisi faizlerindeki indirimlerle tüketici, 36 ay vadede 20 bin liralık kredi kullanımında bin 300-bin 700 lira arasında, ortalamada da bin 500 lira daha az ödeme yapacak.

Bu arada, Ziraat başta olmak üzere VakıfBank, İş Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tüketici kredilerini düşüren bankalar arasında yer aldı.

Akbank'ta ihtiyaç kredisi faizi yüzde 1,19'dan başlıyor

Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, ihtiyaç kredilerinde yüzde 1,19'dan başlayan faizlerle kredi kullanma fırsatı sundukları ve ödemeleri de 2017'ye erteleme imkanı sağladıkları kampanyanın 31 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.

İsfendiyaroğlu, tüketici kredilerindeki yeni düzenlemeler sonrası kampanyada vadeleri 48 aya kadar uzattıklarını da belirtti.

TEB’den ihtiyaç kredisine 3 ay erteleme

TEB, artan ihtiyaçlara özel yeni bir kampanya başlattı. TEB, yeni ihtiyaç kredisi kampanyasında 50 bin TL'ye kadar 36 ay vadede yüzde 1,32 faiz oranının yanı sıra tahsis ücretini de sıfırlayarak 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Kampanya kapsamında müşterilerimizin ihtiyaçlarını değil, ödemelerini erteliyoruz. TEB olarak, artan harcamalar için müşterilerimizin bütçesi ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmeyi hedefledik." diye konuştu.

İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi kampanyası

Türkiye İş Bankası, müşterilerinin her türlü nakit ihtiyacı için uygun koşullarda kredi imkanı sunuyor. 14 Ekim 2016'ya kadar geçerli olacak ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında, tüm bireysel ihtiyaçlar için yüzde 1,22'den başlayan faiz oranlarıyla 50 bin TL tutar ve 48 ay vadeye kadar kredi kullanılabiliyor.

Kampanya kapsamında 3 bin-14 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1,32, 15 bin-24 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1,25, 25 bin TL ve üzeri kredi tutarı için de yüzde 1,22 aylık faiz oranı uygulanıyor.

AA

text-ad
TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... Üç gündür aranıyordu... Kayıp Rojda'dan müjdeli haber! Üç gündür aranıyordu... Kayıp Rojda'dan müjdeli haber! 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Eşinin doğumuna giren ünlü futbolcu doğum sırasında bayıldı Eşinin doğumuna giren ünlü futbolcu doğum sırasında bayıldı Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar... Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar... Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti! Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti! Onlar Türkiye'nin şampiyonları: Ağabey YKS'de kardeşi ise LGS'de Türkiye birincisi oldu... Onlar Türkiye'nin şampiyonları: Ağabey YKS'de kardeşi ise LGS'de Türkiye birincisi oldu... TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor