Normalleşmede AVM'lere 4 milyon ziyaretçi!

Normalleşmede AVM'lere 4 milyon ziyaretçi!
Güncelleme:

Türkiye'de normalleşme adımlarıyla beraber açılan AVM'lere talep beklenenin çok üzerinde seyrediyor. Salgına rağmen temmuz ayında günde 4 milyon kişinin AVM’ye gittiği ortaya çıktı. K

Koronavirüs salgınına rağmen temmuz ayında günde 4 milyon kişinin AVM’ye gittiği ortaya çıktı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, vatandaşların başta ‘pandemi merkezi’ gibi gösterilen AVM’lerin sokaktan, pazardan, çarşıdan daha güvenli olduğunu anladığını iddia etti. Bu süreçte gerçekleşen ziyaretçi sayısını açıklayan Altaş, “Haziranda günlük yaklaşık 3 milyon, temmuzda günlük yaklaşık 4 milyon ziyaretçi oldu, ağustosta günlük 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz. Ziyaretlerdeki artış beklentimizin üzerinde gerçekleşiyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarıyla gerçekleştiğini ifade eden Altaş, bunu da sokaktan, pazardan, çarşıdan farklı olarak en iyi AVM’lerin sağlayacağını, güvenli alışveriş noktaları olacağını söyledik" ifadelerini kullandı. 

"GİRİŞ SAYILARI HIZLA ARTTI"

Pandemi öncesine göre, rakamlara bakıldığında Haziran’da giriş sayılarında yüzde 40'ın, cirolarda yüzde 60’ın yakalandığına dikkat çeken Altaş, "Bu öngörülerimizin üzerinde gerçekleşti. 1 Temmuz’dan sonraki süreçte giriş sayıları hızla arttı. Pandemi öncesine göre giriş sayılarımızda yüzde 70, cirolarda da yüzde 80’leri yakaladık. Bu seviyelere Eylül sonunda ulaşmayı bekliyorduk. Ağustos’ta da rakamlar yükselerek gidiyor” dedi. 

 "BEKLENTİNİN ÜZERİNDE"

Vatandaşlarımız başta ‘pandemi merkezi’ gibi gösterilen alışveriş merkezlerinin sokaktan, pazardan, çarşıdan daha güvenli olduğunu anladı. Haziran’da günlük yaklaşık 3 milyon, Temmuzda günlük yaklaşık 4 milyon ziyaretçi oldu, Ağustos’ta günlük yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz. Ziyaretlerdeki artış beklentimizin üzerinde gerçekleşiyor.”

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs (Covid-199 salgını nedeniyle AVM’lerin çoğu Mart ayından itibaren kapılarını kapatmıştı. Hükûmet 11 Mayıs itibarıyla AVM’lerin önlem alarak açılabileceği yönünde tavsiye kararı almıştı.