Palmali Holding Ve Yardımcı Grubundan 10 Gemilik Dev Anlaşma

Palmali Holding Ve Yardımcı Grubundan 10 Gemilik Dev Anlaşma

ÜNYANIN en büyük deniz taşımacılığı şirketleri arasında yer alan Palmali Holding, gemi inşa konusunda Türkiye’de söz sahibi olan Yardımcı Grup ile ‘Ar...

ÜNYANIN en büyük deniz taşımacılığı şirketleri arasında yer alan Palmali Holding, gemi inşa konusunda Türkiye’de söz sahibi olan Yardımcı Grup ile ‘Armada tip’ diye tanımlanan petrol taşımada kullanılmak üzere 10 geminin yapımı için anlaştı. Anlaşmayı, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov ve Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Levent'teki The İstanbul Edition Otel’de, dün akşam düzenlenen basın toplantısına, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı ile Palmali Holding yönetim kurulu başkan yardımcıları Ramiz Mamadov ve Rauf Aliyev katıldı.

Toplantıda konuşan Mübariz Mansimov, “5+5 olarak anlaşma sağladık. Hepsi Tuzla’da Yardımcı Tersaneleri’nde inşa edilecek. Armada tip gemi. Bunlar daha önce Türkiye’de Beşiktaş Tersaneciliği’nde inşa edilmiş bir projedir. Bu projeyi biz Yardımcı Grubu’yla, onların daha önce tersanecilikte yaptığı başarıları ve denizcilik işinde Türkiye’de öncü bir grup olduğunu bildiğimizden güvenip anlaşmayı imzaladık. Gemilerin hepsi Rusya iç sularında, Hazar ve Karadeniz arasında Volga kanalında çalışacak. Armada tip 7 bin tonluk gemiler. 3 sene içinde teslim edecekler” diye konuştu.

YALIKAVAK’TAKİ MARİNA 1 HAZİRAN'DA HİZMETE GİRECEK

Mansimov, bir soru üzerine, Bodrum Yalıkavak’ta yapımı süren marinanın 1 Haziran itibariyle hizmete gireceğini söyledi. Mansimov ayrıca bundan sonra açılacak marina ihalelerine gireceklerini ve yapacakları bir marina projesini yakında herkesin duyacağını söyledi. Mansimov, ‘futbolla ilgili yatırım düşünüp düşünmedikleri’ şeklindeki bir soru üzerine, “Ben sadece taraftarım. Beşiktaşlıyım. Belli sponsorluklar olabilir ancak yatırım konusunda bir düşüncemiz yok” dedi. Mansimov, “Beşiktaş’ın yeni yapılacak stadına isim sponsoru olma gibi bir düşünceniz var mı” yönündeki soruya da, “Öyle bir şey mi arıyorlar?” yanıtını verdi.

BU SİPARİŞ GEMİ SANAYİNDE BAŞKA SİPARİŞLERİN DE ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLACAK

Yardımcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yardımcı da “Bizim için çok önemli bir gün. Palmali Grubu’yla Yardımcı Grubu arasında 10 gemilik bir gemi inşa projesi mutabakatına varılmıştır. Bu önemli haberi duyurmak için buradayız. Gemiler, Yardımcı Grubu’nun tersanelerinde inşa edilecektir. Değeri 160-170 milyon dolar civarında. Minimum 3 ve 5 sene içerisinde de 10 gemi siparişini bitirmek üzere anlaşmaya vardık” diye konuştu,

Global krizden sonra Tuzla’daki tersanelerde gemi inşa işinin durma noktasına geldiğini belirten Yardımcı, şunları söyledi:

“Denizcilik sektörünün son 5 yılda yaşadığı krizde Palmali Grubu’nun Türk tersanelerine, işçiliğine, kalitesine güvendiği için onlara Mübariz Mansimov nezdinde şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu, tarihte görülmemiş kriz ortamında bizlere güvenerek hala bu yatırımları Türkiye’de devam ettiriyor olmaları takdire şayan. Bu Armada tip diye tabir edilen gemiler 140 metre boyunda. 16.6 metre eninde. 7 bin detveit ton kapasiteye sahip, petrol ürünleri taşıyan gemiler. Bu 10 gemi 5 yıllık bir periyotla yapılmış olacak. Bu süre zarfında 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu kapsamda yaklaşık 58 milyon lira işçilerimize temin edilecek. Yani 58 milyon liralık bir işçilik bedeli doğuracaktır. Gemi yan sanayine yeni iş olanakları doğuracak. Yan sanayinde yine bin kişiye yeni iş olanakları sağlayacaktır. Bunun maddi karşılığı da 65 milyon liraya tekabül ediyor. Ayrıca Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan mühendislerimize iş imkanları ve yeterli mesleki tecrübe kazanmalarına olanak sağlayacak. Bu proje gemi sanayinde başka siparişlerin de önünü açmış olacaktır. Bu sipariş haberinin diğer siparişlerin de önünü açacağına inanıyorum. İlk teslimat 18 ay sonra. Sonra her 3 ayda bir gemi teslim edeceğiz. 5 yılda 10 gemiyi bitirmiş olacağız.”

U-20 DÜNYA KUPASI ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Aynı zamanda TFF Başkan Vekili olan Servet Yardımcı, 21 Haziranda Türkiye’de start alacak FİFA U-20 Dünya Kupası ile ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

“FİFA U-20 Dünya Kupası’nın yerel komite başkanıyım. Yani turnuvanın Türkiye’de başkanıyım. U-20, FİFA ile TFF’nin yapmış olduğu ilk proje ve dünya kupasından sonra dünyanın ikinci en büyük organizasyonu. Ve Türkiye’de de ilk defa bir şehir dışında 7 şehirde organize edilecek. İstanbul, Bursa, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize’de 24 ülkenin katılımıyla oynanacak. Şu ana kadar çalışmalar çok iyi gidiyor. Bu turnuva 190 ülkede naklen yayınlanacak. Türkiye ve bu şehirlerimiz için çok önemli bir fırsat. Tanıtım ve reklamı için. Ve bizimde bundan sonraki turnuvalar özellikle olimpiyatlar için çok önemli bir prova olacaktır. Dolayısıyla bu turnuvanın çok başarılı geçmesini bekliyoruz. 190 ülkeden 500 milyonun üzerinde insan bu turnuvayı naklen izleyeceği için ülkemiz için çok önemli bir tanıtım ve itibar olacaktır. O yüzden herkesin yardımını bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından Mansimov ve Yardımcı anlaşmayı bir kez de basının önünde imzalayarak el sıkıştı.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)

text-ad
Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! CHP kurultay davasında erteleme kararı CHP kurultay davasında erteleme kararı Spor spikeri Sabri Ugan hayatını kaybetti Spor spikeri Sabri Ugan hayatını kaybetti İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı
İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında! İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında! Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... Trabzonspor’un yeni transferi Trabzon’a geldi Trabzonspor’un yeni transferi Trabzon’a geldi