SPK Başkanı'ndan kritik halka arz ve yatırım tavsiyesi uyarısı

SPK Başkanı'ndan kritik halka arz ve yatırım tavsiyesi uyarısı
Güncelleme:

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'den borsadaki son zamanlarda artan halka arzlar ve sosyal medyada sayısı artan yatırım tavsiyecileri için yatırımcılara kritik bir uyarı geldi

 İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül de hem son gelişmeleri değerlendirdi hem de halka arzlar ve yatırımcı davranışları ile ilgili konuştu. SPK Başkanı, yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu.

Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya mecralarından yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini belirterek, hem yatırım tavsiyesi veren hem de eğitim adı altında hisse öneren hesaplara tedbir uygulanacağını söyledi. Gönül, son aşamada uygulanabilecek tedbirin kapatma olduğunu vurguladı.

Gönül, "Sosyal medyada gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların menfaat temin ettiklerini tespit ettik. Sosyal medyada benzeri paylaşım yapanlara güvenmeyin. Kısa vadede işlem yapıyorsanız kredi çekip borsaya girmeyin. Duyum ve tüyo ile işlem yapmayın" uyarısında bulundu.

Yatırımcıya "bu hesaplara güvenmeyin" uyarısı

O nedenle sosyal medyada bu ve benzeri paylaşım yapanlara güvenmeyin, itibar etmeyin, onları dikkate almayın. Eğer borsayı bilmiyorsanız, profesyonel kurumlara danışın, onlar sizi yönlendirsin. Kısa vadede işlem yapıyorsanız da kredi çekip borsaya kesinlikle girmeyin.

"Al tavsiyesi verip, satıyorlar"

Sosyal medya mecralarında gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların, grup içerisinde hisselere oluşturdukları talep sayesinde sahip oldukları hisseleri satarak menfaat temin ettiklerini de tespit ettiklerine vurgu yapan Gönül, “Gruplar içerisinde yatırımcıları yönlendirenlerin ‘al’ yönünde verdiği tavsiye ile eş anlı olarak kendilerinin veya ilişkili olduğu kişilerin, sahip olduğu hisseleri yüksek fiyattan satarak menfaat elde ettiği, böylelikle yatırımcıları zarara uğrattığını da gördük. O nedenle sosyal medyada bu ve benzeri paylaşım yapanlara güvenmeyin, itibar etmeyin, onları dikkate almayın. Eğer borsayı bilmiyorsanız, profesyonel kurumlara danışın, onlar sizi yönlendirsin. Kısa vadede işlem yapıyorsanız da kredi çekip borsaya kesinlikle girmeyin” dedi.