STK'lar Davutoğlu ile görüştü ! İşte sonuç...

STK'lar Davutoğlu ile görüştü ! İşte sonuç...

STK'ların Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu erken seçim istemediklerini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu bugün TOBB, TESK gibi meslek örgütleri ve memur sendikalarının temsilcilerinin bulunduğu sivil toplum kuruluşlarını ağırladı. Görüşme sonrası konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Sandıktan uzlaşın mesajı çıkmıştır. Erken seçimin ülkemize vakit kaybettireceğini düşünüyoruz'' dedi.

Seçimlerin ardından sivil toplum kuruluşları siyasi parti ziyaretlerine hız veriyor. TOBB, TESK gibi meslek örgütleriyle, memur sendikalarının bulunduğu sivil toplum kuruluşları da turlara başladı. Heyet, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluştu.

Görüşme sonrası açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu özetle şunları söyledi

''Sandıktan uzlaşın mesajı çıkmıştır. Erken seçimin ülkemize vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Mevcut parlamento içerisinde bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Çevre coğrafyamızdaki çalkantılı siyasi gelişme hızla artmaktadır. Yeni hükümetin bir an önce iş başı yapması gerekiyor. Uzlaşma kültürünü öne çıkartan bir yaklaşımla birlikte çalışırsak tüm meselelerin üstesinden gelebiliriz. Kimse siyaset mühendisliği yapmaya kalkmasın.''