Suriyelilere iş bulmak için dış borç aldık!

Suriyelilere iş bulmak için dış borç aldık!
Güncelleme:

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, KOBİ’lere finansman desteği sağlanarak kayıt dışı iş gücünün önüne geçilmesi ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılara iş bulunması amacıyla Dünya Bankası’ndan 367 milyon euro kredi aldı.

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası’ndan yeni iş imkanlarının yaratılması için 367 milyon euroluk kredi aldı. Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası söz konusu anlaşmayı 1 Haziran tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Yeniçağ gazetesinden Serkan Talan'ın haberine göre Dünya Bankası’nın kredi anlaşmasıyla ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada alınan kredinin en önemli amacının Suriyeli sığınmacılara iş bulmak olduğu belirtildi. Alınan kredi ile sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı 24 şehirde yeni iş imkanları yaratılması için projeler geliştirilecek. Alınan kredi ile birlikte kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi hedefleniyor.

DÜNYA BANKASI’NDAN ÇARPICI TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Dünya Bankası’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’deki işsizlikle ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye gelmesiyle birlikte iş gücü piyasasında büyük baskı meydana geldiği belirtilerek, Suriyelilerin daha çok kayıt dışı ve düşük ücretle çalıştıklarının altı çizildi. Dünya Bankası ayrıca, sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı illerde işsizliğin yüzde 27 seviyesine kadar arttığına dikkat çekildi.

"AMAÇ, SURİYELİLERİ TÜRKİYE’DE TUTMAK"

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada yapılan anlaşmanın amacı olarak kayıt dışı olarak çalışan ve ülkede geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacıların kayıt altında çalışmasını sağlamak ve Türkiye entegre olmalarının hızlanmasını sağlamak olduğunun altı çizildi.

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası’ndan alınan 367 milyon euroluk kredi ile birlikte özellikle Suriyeli sığınmacıların yaşadığı 24 kentte KOBİ’lere finansman desteği sağlayarak Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere kayıtdışı iş gücünün önüne geçmeyi hedefliyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, dünyaca ekonomik olarak zorluklar yaşanılan bu dönemde istihdamı artırmaya yönelik kaynağın sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli olduğunu belirterek, kredinin bir kısmını büyük işletmelere, bir kısmını da aracı finans kuruluşları üzerinden KOBİ'lere kullandıracaklarını kaydetti.

Yeni Çağ