TÜSİAD'tan iktidara bir tepki daha

TÜSİAD'tan iktidara bir tepki daha
Güncelleme:

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarına yönelik eleştirileriyle dikkat çeken TÜSİAD'tan bir uyarı daha geldi. TÜSİAD Başkanı Turan, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, "İthalat faturası artarken, ihracat yavaşlıyor" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye Kalite Derneğince (KalDer) düzenlenen 31. Kalite Kongresi’nde konuştu.

Turan, “Küresel ekonominin mevcut gidişatının Türkiye perspektifinden baktığımızda destekleyici değil aksine sınayıcı olduğunu görebiliyoruz. Küresel finansal koşulların sıkılaşması ve dünya ekonomisindeki yavaşlama, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok gelişmekte olan ülke ekonomisini zorluyor. İthalat faturası artarken, ihracat yavaşlıyor” dedi.

"MALİYET ARTIYOR"

Yüksek enflasyonun olumsuz etkilerine değinen Turan, "Son 4-5 yıldır bozulmakta olan enflasyon dinamikleri ve varılan yüksek enflasyon seviyeleri fiyatlama davranışlarını da bozarken, şirketler kesimi ve hanehalkları açısından maalesef belirsizlik, öngörülemezlik, toplumsal refah kaybı, bozulan kaynak tahsisi ve ilave maliyet yaratıyor" ifadelerini kullandı.

 "YAŞAM BOYU SÜREN YATIRIM HALİNE GETİRİLMELİ"

Turan, vakit kaybetmeden istihdam odaklı bütüncül politikalar ve mekanizmalar geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, mevcut iş gücünün becerilerine kesintisiz yatırım yapmaları ve bunu yaşam boyu süren bir yatırım haline getirmeleri gerektiğini bildirdi.

Anaokulundan itibaren kaliteli eğitime erişimde fırsat eşitliğinin güvenceye alınması gerektiğini aktaran Turan, insanların yaratıcılığını, özgür ve bilimsel düşüncesini, dijital ve sosyo duygusal becerilerini güçlendiren bir eğitimden bahsettiklerini kaydetti.