Ulus ve Bodrum için flaş karar !

Ulus ve Bodrum için flaş karar !

Ankara'nın Ulus kenti için ''acele kamulaştırma'' kararı alındı. Bodrum'un Gökçebel köyünde ise bazı taşınamazların satışı ve işletme hakkı ile ilgili ihale sonucu açıklandı.

Ankara Ulus tarihi kent merkezi yenileme projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı. Öte yandan Bordum'un Gökçebel köyünde bazı taşınmazların satışı ve işletme hakkının verilmesinin ihale sonucu açıklandı. İhalede, 370 milyon lira bedelle en yüksek teklifi, Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi vermişti.

Ulus tarihi kent merkezinde yürütülen yenileme alanı projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak bazı taşınmazlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tarihi kent merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında kalan, kadastral 114 ada, 1, 3, 21 ve 22 numaralı parseller ile kadastral 97 ada, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 numaralı parseller ile 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kapsamında kalan parsellerin acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyünde bazı taşınmazların satışı ve işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucunu onayladı.

Ankara Ulus Meydanı
30553184.jpg

KARAR RESMİ GAZETEDE

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyündeki 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların satışı ile 942 parsel numaralı taşınmazın ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucu onaylandı. İhalede, 370 milyon lira bedelle en yüksek teklifi, Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi vermişti.