Vergisini düzenli ödeyenler için dikkat çeken çağrı

Vergisini düzenli ödeyenler için dikkat çeken çağrı
Güncelleme:

AK Parti iktidarının yıllardır sürdürdüğü matrah arttırımı, vergi affı, ceza affı gibi uygulamaları vergisini düzenli ödeyenlerin tepkileriyle karşılaşırken ATO'dan vergisini düzenli ödeyenlere yönelik kolaylık çağrısı geldi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergisini düzenli ödeyen mükellefe yönelik indirim uygulamasında prosedürün kolaylaştırılmasını talep etti.
ATO'dan yapılan açıklamaya göre "Vergi İndirimi ve 2024 Yılında Yapılacak Güncellemeler" konulu toplantı Oda'da gerçekleştirildi.

Baran, burada yaptığı konuşmada, verginin, hem ödeyen işletmeler hem de toplayan kamu açısından önemine işaret ederek, yeniden yapılandırma düzenlemelerinin vergi sistemini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerin desteklenmesini talep eden Baran, "Vergisini düzenli ödeyen mükellefe yönelik indirim uygulamasında prosedür kolaylaştırılıp, teşvik edici uygulamalar artırılmalı." ifadesini kullandı.

Baran, ülke ekonomisi için vergi gelirlerinin önemine dikkati çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti, bir asırlık ömründe devraldığı borçları ödediği gibi dünyanın en büyük ekonomileri arasına da adını yazdırdı. Bu gelişimde vergi gelirlerinin payı büyük. O yüzden vergilerin ekonominin can damarı olduğunu, ödediğimiz vergilerle bu ülkenin ayakta kaldığını biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Ali Aslankaya da mükelleflere yönelik bu tür bilgilendirme toplantılarını önemsediklerini ve vergi mükelleflerine kapılarının 7 gün 24 saat açık olduğunu ifade etti.