3 askerimizin şehit olduğu saldırının koordinatları ABD'den

3 askerimizin şehit olduğu saldırının koordinatları ABD'den
Güncelleme:

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, 24 Kasım 2016'da El Bab'da 3 askerimizin şehit olduğu hava saldırısına dair çarpıcı ayrıntılar aktardı.

O günlerde kamuoyunda "Ruslar düşürülen uçaklarının intikamını alıyor” düşüncesinin hakim olduğunu yazan Acet, olayın perde arkasını araladı. TSK'dan üst düzey yetkililerin açıklamalarını aktaran Acet, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

KOORDİNATLARI DOĞRUDAN ABD VERDİ: (...)İlki, bu saldırının gerçekleştiği günlerde TSK adına Fırat Kalkanı Operasyonunu yürüten üst düzey bir askeri yetkiliye ait: “Biz Suriye’de ABD ile savaşıyoruz”.

İkinci cümlenin ise, sahibi yine bir asker olmakla birlikte yukarıda anlattığım hadise ile daha doğrudan ilişkisi var: “24 Kasım 2016’da el Bab-Wakka kasabası yakınlarında 3 askerimizin şehit olduğu, 1’i ağır 10’unun yaralandığı hava saldırısının koordinatlarını doğrudan ABD verdi”.

ABD'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türkiye'den 20 km'den gazla güneye inmesini istemediğine dikkat çeken yazar, bu sayede PYD koridoru projesinin baltalandığını yazdı. Türkiye'nin Rusya'ya yanaşmasıyla ABD'nin Suriye politikasının Türkiye aleyhine kurduğunu savunan yazar, El Bab'daki hava saldırısının da bu bağlamda ele alınması gerektiği görüşünde.

Türkiye'nin Suriye Ulusal Kongresi için Rusya’ya YPG dışında muhatap olarak alınmasını istediği, Kürt Ulusal Koalisyonu'nu ilettiğini hatırlatan Acet, yazısını böyle tamamlıyor:

"Bu tarafta bu trafik bu şekilde ilerledikçe, PKK’nın, PYD’nin nasıl bir ruh iklimine savrulduğunu tahmin etmek daha kolay hale geliyor. Muhtemelen Salih Müslim olduğu yerde hop oturup hop kalkacak, “Satışa mı geliyoruz” kuşkusuyla tırnaklarını yemeye devam edecek."

Yeni Şafak