3 HDP'li isme suikast planı !

3 HDP'li isme suikast planı !

Hizbullah'ın 3 HDP'li isme suikast planladığı ortaya çıktı..

Hizbullah terör örgütünün, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesine misilleme amacıyla, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile HDP eski Van Milletvekili Aysel Tuğluk’u “İnfaz” listesine aldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı, IŞİD ve PKK/KCK’nın terör eylemlerinden sonra Hizbullah İlim Grubu’nun HDP’nin üç önemli ismine dönük tehdidine karşı harekete geçti.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanarak İl Emniyet Müdürlükleri’ne gönderilen raporda, Hizbullah İlim Grubu’nun 9 Haziran 2015’de Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen ı Aytaç Baran’ın intikamını almayı planladığına dikkat çekilerek şu kritik uyarı yapıldı:

“Baran’ın vurulmasının ardından Diyarbakır’da gerçekleştirilen eylem sonrasında, 3 PKK/KCK yanlısının öldürülmesinin Aytaç Baran’ın taşıdığı öneme/değere karşılık gelmediği, Hizbullah ilim Grubu tabanının Aytaç Baran’a karşılık Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk veya Gültan Kışanak konumunda birinin öldürülmesi beklentisi içerisinde olduğu belirlenmiştir’’

ŞEYH SAİD SERİYYE ÖRGÜTÜ

Öte yandan MİT Müsteşarlığı da, Güneydoğuda Hizbullah/İlim Grubu’na bağlı faaliyete geçen, ‘’Şeyh Said Seriyye’’ adlı örgütüne dönük bir rapor hazırladı. İçişleri Bakanlığı’na gönderilen MİT raporunda yeni örgüte ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Örgüte yönelik bir saldırıda, Şeyh Said Seriyle’lerinin öncelikle PKK’ya müzahir gazetecileri hedef alacağı, ayrıca Hizbullah/İlim grubu’na yönelik saldırıların sistematik bir şekilde devam etmesi halinde misilleme amaçlı azmettirici konumundaki lider kadroların hedef alınacağı duyumu alınmıştır. PKK ile Hizbullah/İlim terör örgütleri arasında çıkabilecek gerginlik ve çatışmalara karşı önlemlerin gözden geçirilmesinde fayda bulunmaktadır’’

DİYARBAKIR’DA GENİŞ ÖNLEM

EGM ve MİT’in yaptığı uyarılardan sonra Hizbullah tarafından “hedef” alınan Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile Aysel Tuğluk’a dönük güvenlik önlemleri artırıldı.
Polis, HDP’li önemli isimlere yönelik bir girişimin ülkeyi karıştırmasından endişe ediyor. Bu amaçla Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde Hizbullah-PKK çatışması yaşanmaması için tüm tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı.