Acemi kundakçı, ev yerine kendini yaktı!

Acemi kundakçı, ev yerine kendini yaktı!
Güncelleme:

Adana'da 22 yaşındaki bir genç, kız kardeşini kaçırdığını iddia ettiği kişinin evini yakmak istedi. Ancak 22 yaşındaki genç hem kendisini hem de 2 kişiyi yaktı.

Adana'da yaşayan Ferhat K. (22), kız kardeşini kaçırdığını iddia ettiği kişinin evini kuzeni ve arkadaşı ile yakmak istedi. Kuzeni D.K. (15) ve arkadaşı Şeymuz S. (19) binaya girip, benzin dökerken, Ferhat K. da onların çıkmasını beklemeden ateşledi. Çıkan yangında, alevler arasında kalan 3 kişinin vücutlarında ağır yanıklar oluştu.

Olay, Merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Hüseyin A. (24), iddiaya göre, evlenmek istediği Esra Ferhat K.'yı (18) ailesinden istedi. Ailesinin vermeye razı olmadığı Ferhat K., ekim ayında Hüseyin A. ile kaçtı. Bunun üzerine Ferhat K. ve Hüseyin A. aileleri arasında husumet başladı. Ferhat K., kız kardeşini kaçıran Hüseyin A.'in evini yakmaya karar verdi.

Ferhat K., 3 Kasım'da kuzeni D.K. ve arkadaşı Şeymuz S.'in yanına giderek, Hüseyin A.'in evini yakmak istediğini söyledi. Bir süre konuşan 3 genç, akaryakıt istasyonundan bidonlarla benzin alarak, Hüseyin A.'in evine doğru yürümeye başladı. Evin boş olduğunu anlayan 3 kişi, dış kapıyı kırarak, içeri girdi. Şeymuz S. ve D.K., evin merdivenlerinden çıkarken, bir taraftan da bidonlardaki benzini yerlere döktü. Ferhat K. da kuzeni ile arkadaşı benzin dökerek yukarı çıkarken, çakmakla ateşledi. Çıkan yangında alevler arasında kalan 3 kişi, güçlükle kıyafetlerini söndürürken, ihbar üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Evdeki yangını itfaiye ekipleri söndürdü, 3 kişi ise sağlık görevlilerince ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Vücutlarında ağır yanıklar oluşan Ferhat K., kuzeni D.K. ve arkadaşı Şeymuz S., yoğun bakıma alındı.

Hastanede 20 gün boyunca tedavi gören 3 kişi, taburcu edildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadelerinde Hüseyin A.'i korkutmak için evini yaktıklarını söyleyen 3 genç, adliyeye sevk edildi. Ferhat K., D.K. ve Şeymuz S., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.