Adnan Oktar operasyonundan yeni görüntüler geldi

Güncelleme:

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik 4 yıl önce yapılan operasyon sırasında yaşananların kayda alındığı yeni görüntülere ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanması için 11 Temmuz 2018’de İstanbul polisi tarafından çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.

Kandilli’deki Dragos adı verilen örgüt merkezinde düzenlenen operasyon sırasında çekilen görüntüler, dava dosyasına girdi. Söz konusu görüntülerde, polisin evde bulduğu yüklü miktarda Türk Lirası ve dövizin yanı sıra silah ve mermiler de yer alıyor.

Ayrıca bu operasyonda sanık Mert Sucu’nun ateş ettiği polislerin vurulmasının ardından ekiplerin hızlıca o yöne yöneldiği ve sanığa “yat” dedikleri de söz konusu görüntülere yansıyor. Polis ekiplerinin evdekilere “teslim ol” uyarılarının duyulduğu görüntülerde, gözaltına alınan bazı kişilerin kelepçeli şekilde yerde yattığı da görülüyor. Öte yandan, operasyon sırasında ele geçirilen ve el yazısıyla yazılmış talimat olduğu değerlendirilen bazı notlar da kayda alınıyor.

AA