Bir annenin çığlığı: 23 yıldır bitmeyen işkence!

Bir annenin çığlığı: 23 yıldır bitmeyen işkence!
Güncelleme:

23 yıllık eşine boşanma davası açan ve yıllardır şiddet gören ve tehdit edilen kadın isyan etti. Talihsiz kadın çocuklarının da tehlikede olduğunu, eşinin, büyük oğlunu boğmaya çalıştığını söyledi.

Boşanma davası açtığı eşi Çetin Ç. tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Ayşan Ç., “23 senelik evliliğim boyunca çocuklarımla beraber sürekli şiddet gördük. Şimdi de boğazımı keserek öldüreceğini söylüyor. Onlarca kez şikâyetçi oldum ama her seferinde gözaltına alınıp karakoldan bırakılıyor. Lütfen yetkililer biz ölmeden gereğini yapsın” dedi. 

Cumhuriyet gazetesinden İlayda Kaya'nın haberine göre Ayşan Ç. (40), 23 yıllık eşi Çetin Ç.’a (45) geçen yıl boşanma davası açtı. Evliliği boyunca şiddete maruz kaldığını belirten Ayşan Ç. “Yüzlerce defa darp edilmeme rağmen tutuklanmazsa beni daha kötü hale getirir korkusuyla hastaneye gidemedim. Artık dayağına katlanamadığım için geçen sene boşanma davası açtım. O günden bu yana ise sürekli ailesi ve kendisinden tehdit alıyorum. Dosyam karakolda bekletiliyor ve savcılığa gitmiyor. Uzaklaştırma kararı olmasına karşı evimin yakınından ayrılmıyor. Şikâyet ettiğimde ise karakolda ifadesi alınıp bırakılıyor. Çocuklarıma ‘Annen mahkemeye bir delil verirse anneni öldüreceğim’ dedi. Sürekli boğazımı keseceğini söylüyor. Lütfen yetkililer biz ölmeden gereğini yapsın. Ölmek istemiyoruz” dedi. 

"SİLAH SESİ DİNLETİYOR"

Çocuklarının da tehdit altında olduğunu anlatan Ayşan Ç., “Çocuklarıma bıçak çekti. Büyük oğlum kaçmasa bıçaklayacaktı. Ortanca oğlumu da yolda yakalayarak diziyle boğazına bastırarak boğmaya çalıştı. Telefonla arayarak bize silah sesi dinletiyor ve geleceğini söylüyor. Son birkaç gündür korkumuzdan sürekli adres değiştirerek yaşamaya çalışıyoruz. O ise elini kolunu sallayarak geziyor. Biz sadece adalet ve yaşamak istiyoruz. Yaşamadığım bir evlat acısı kaldı, bunu da bana yaşatmasınlar” diye konuştu. 
 
 

Cumhuriyet