Bir kadın cinayeti daha! Hamile eşini öldürüp kaçtı

Bir kadın cinayeti daha! Hamile eşini öldürüp kaçtı
Güncelleme:

Türkiye'nin bitmek bilmeyen acısı kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Isparta'da bir kişi, barışma teklifini reddeden 2 aylık hamile eşini katletti.

Isparta'da, 2 aylık hamile Rabia Y. (27), eşi Ayhan Y. (42) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Hızırbey Mahallesi 111'inci Cadde'deki 3 katlı apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Ayhan Y., eşi 2 aylık hamile Rabia Y.'ın annesinin evine geldi.

İddiaya göre, çift arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışmanın ardından Ayhan Y., yanında getirdiği tabancayla Rabia Y.'a ateş edip olay yerinden kaçtı.

Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi Rabia Y. ve karnındaki bebeğinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay sırasında evde bulunan ve başını sıyıran kurşun nedeniyle hafif yaralanan Rabia Y.'ın annesi Ayfer Aydınlı ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Kaçan Ayhan Y.'ın yakalanması için çalışma başlatıldı.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VARMIŞ 

Öte yandan Rabia Y.'ın eşiyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı 16 Haziran'da mahkemeden uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Rabia Y.'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ 

Isparta'da, eşi Ayhan Y. tarafından tabancayla vurularak öldürülen 2 aylık hamile Rabia Y.’ın cenazesi yakınları tarafından morgdan alındı. Rabia Y. için ikindi vakti asri mezarlık camiinde cenaze töreni yapıldı. Cenazeye Rabia Y.’ın ilk eşinden olan 8 yaşındaki oğlu, erkek kardeşi Taner Yıldız ve yakınları ile Isparta Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, meslek odaları başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Rabia Y.’ın cenazesi Akyol Mezarlığında toprağa verildi.

Isparta Şehir Hastanesi’nde karşılama görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Rabia Y.’ın kısa süre önce hayatını Ayhan Y. ile birleştirdiği öğrenildi. Rabia Y.’ın ilk evliliğinden olan oğluyla beraber Ayhan Y.’ın yanına taşındığı, bir süre sonra çift arasında geçimsizlik başladığı belirtildi. Bunun ardından Rabia Y.’ın annesinin evine geri döndüğü kaydedildi.Eşini eve geri döndürmeye çalışan Ayhan Y.’ın ise dün gece Rabia Y.’ın annesinin evine geldiği ve burada çıkan tartışmanın ardından eşine tabancayla ateş açtığı, mermilerden biri boyun, diğeri ise göğüs bölgesine isabet eden Rabia Y.’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

FİRARİ SANIK ARANIYOR 

Olayın ardından kaçan cinayet şüphelisi Ayhan Y.’ın yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.