Bugün Gaziantep'te neler oldu ?

Bugün Gaziantep'te neler oldu ?

İçişleri Bakanlığı Gaziantep'teki operasyonlar hakkında açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nde, DAEŞ'e ait bir hücre evine saat 12.32'de düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 Özel Harekât polisinin şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât polisi ile 4 Suriye uyruklu vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında gün boyu sürdürülen operasyonlar neticesinde, 1'i Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 teröristin ölü, bir terörist ile Mehmet Kadir Cebael'in Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael'in sağ olarak yakalandığı, olayla ilgisi tespit edilen bir kişinin de gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

TERÖRİSTLER, ALEVİLERE VE HDP'YE SALDIRACAKTI

"Gaziantep'te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı; ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alınmıştır. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir.

'TURUNCU LİSTE'DE YER ALAN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Devam eden gelişmelerde, hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbaratı bulunan ve "terör arananları turuncu liste"de yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir."

DHA