Eşini silahla vurdu, Yargıtay ''verilen ceza fazla'' deyip indirim yaptı

Eşini silahla vurdu, Yargıtay ''verilen ceza fazla'' deyip indirim yaptı
Güncelleme:

Yargıtay, boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak yaralayan zanlı için verilen 17 yıl 1 aylık hapis cezasını fazla bularak bozdu.

Yargıtay, şiddet uyguladığı için boşanma aşamasında olduğu S.M.'yu silahla vurarak yaralayan ve uzun süre tekerlekli sandalyeyle yaşamasına sebep olan S.M.'ya verilen 17 yıl 1 aylık hapis cezasını bozdu. Yargıtay, S.M. hakkında "Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen 15 yıl hapis cezasının fazla olduğunu belirtti.

 Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin önlenememesinde önemli bir neden olan "ceza indirimi" gibi uygulamalar devam ediyor. Son olarak İstanbul'un Şişli ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi S.M.'yu (27) silahla vurarak uzun süre tekerlekli sandalyeyle yaşamasına neden olan S.M. isimli şahsa verilen 17 yıl 1 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık S.M., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Uzun süre tekerlekli sandalyeyle yaşayan S.M. da geçirdiği tedaviler sonucunda bastonla yürüyerek duruşmaya geldi. Sanık tarafı, Yargıtay'ın bozma kararı yönünde karar verilmesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti bozma ilamına uydu.

SAVCIDAN 15 YILDAN 25 YILA KADAR CEZA TALEBİ

Duruşma savcısı mütalaasında, sanık S.M.'nun, "Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Silahla tehdit" suçlarından toplam 15 yıldan 25 yıla kadar hapsini talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek mütalaaya karşı savunmasını yapmak üzere sanık tarafına süre vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

S.M., şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi S.M.'ya boşanma davası açmıştı. Mahkeme, 5 yaşındaki kızlarının geçici velayetini annesine vererek çocuğun babasıyla ise haftada bir gün görüşmesine karar verdi. Kızını alan S.M., 23 Mayıs 2021 günü kızını annesine teslim etmedi. Bunun üzerine S.M., kızını almak için S.M.'nun evinin önüne gitti.

S.M. ile sokakta konuşmaya başlayan S.M., "Çocuğumu saat 18.00'da getirmen gerekiyor, bu saate kadar durmasına gerek yok, mahkemenin kararına uymalısın" demesi üzerine önce S.M.'ya tokat attı. Ardından da üzerinde bulunan silahla yakın mesafeden ateş etti. S.M. bacağına isabet eden ilk mermi üzerine yere düştü. S.M. yerdeyken sanık S.M. dört el daha ateş etti. Ağır yaralanan S.M. felç geçirme tehlikesi yaşadı.

Olay sonrası kaçan ve daha sonra polise teslim olan S.M. tutuklandı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.M. hakkında 30 Kasım 2021'de karar çıktı. Mahkeme yargılama sonunda S.M.'yu "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl ve "Silahla tehdit" suçundan 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.