Halil Falyalı'yı öldüren suikast timini eldiven ele verdi!

Halil Falyalı'yı öldüren suikast timini eldiven ele verdi!
Güncelleme:

Halil Falyalı suikastında yeni detaylar ortaya çıktı. Olay yerinde bulunan lüks bir markaya ait eldiven polis tarafından incelemeye alındı. Eldivenin satıldığı mağazaya giden polisler, kamera kayıtlarını izleyerek suikast timine böyle ulaştı.

Geçtiğimiz hafta KKTC'de silahlı saldırıya uğrayan kumarhane işletmecisi Halil Falyalı hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili KKTC'de 4 kişi tutuklanırken, Türkiye'de ise S. Kardeşler Çetesi liderleri Mustafa S. ile Mehmet Faysal S.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

ELDİVENİN MARKASI, SALDIRGANI ELE VERDİ
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Falyalı suikastına ilişkin çarpıcı bir bilgiyi bugünkü köşesinde paylaştı. İddiaya göre, suikastı gerçekleştiren katiller cinayetin işlendiği bölgede yere atılan lüks bir markaya ait eldiven sayesinde bulundu. Polis eldivenin satıldığı mağazaya gitti, satıcı eldiveni alan kişiyi hatırladı ve kamera kayıtları izlendi. Bütün düğüm bu eldivenle birlikte çözüldü. Kalaşnikoflarda parmak izi bırakmamak isteyen saldırganlar, eldivenle bu sorunu ortadan kaldırmak isterken yakayı ele verdi.

FAİLLER TEKNEYLE KAÇTI İDDİASI YALANLANDI
Falyalı suikastına ilişkin soruşturma çok yönlü olarak devam ederken KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), faillerin sürat teknesiyle kaçtığı iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

GKK Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bazı kişilerce, geçtiğimiz hafta meydana gelen olaydaki (Falyalı'nın öldürülmesi) canilerin denizden süratli bot ile kaçtığına dair söylemleri şaşkınlık ve hayretle takip edilmektedir. KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı mevcut gemileri, botları ve karada konuşlu radar birimleri ile ülkemizin 396 km kıyı şeridi ve 8807 km² deniz yetki ve sorumluluk sahasında 7 gün 24 saat kesintisiz olarak görevi başındadır." denildi.

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayınız