İstinat duvarı çöktü: 5 katlı bina tahliye edildi

Güncelleme:

İstanbul Kadıköy'de yan tarafındaki inşaatın istinat duvarı çöken binada çatlaklar oluştu. Çökme sonucu bina tahliye edildi.

Korkutan olay, saat 18.30 sıralarında Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi üzerindeki 6 katlı binada meydana geldi. Binanın yan tarafında bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü. Çatlaklar oluşan binanın girişinde de çökme meydana geldi. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Binada oturanlar, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Caddede bekleyen bazı bina sakinleri yaşadıklarının şokunu atlatamadı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yaşanan olayın ardından bir bina sakini ile müteahhit arasında tartışma çıktı. Polis ekipleri tarafları ayırarak tartışmayı sonlandırdı. Boşaltılan binada, belediye ekipleri tarafından gerekli incelemelerin yapılacağı öğrenildi.

 Müteahhit ile tartışma yaşayan bina sakini, "Benim apartmanımda kalorifer açıldı, parkeler açıldı. 'Ağabey, hiçbir şey yok ben ölçümü yatırdım.' diyor. Bizim yöneticimize gidiyorum. 'Ben belediyeden şey aldım.' diyor. Bana WhatsApp'tan bir şeyler gösteriyor. Benim de zaten yakın gözlüğüm yok tamam diyorum. Her gün diyorum ki, 'Osman ağabey kayıyor bina. Bina gidiyor.' Benim kapıcım 1 dakika önce oradan geçmiş. Adam 1 dakika önce geçse ölüp gidecek. Bunun vebalini kim verecek. Torunum bende, kızım panik atak. Orada yıkıldı kaldı. Bu kadar basit mi. Para her şey mi. Belediye, ona ruhsat veren de öyle. Belediyeden bize bir bilgi veren olmadı" dedi.

İstinat duvarı çöktü: 5 katlı bina tahliye edildi - Resim : 1

 BİNA GÖREVLİSİ SON ANDA KURTULDU
Yaşadıklarını anlatan bina görevlisi, "Bayağı bir korktuk. Tam ben geçtim. Geçtikten sonra yıkım oldu. Bir dakikada kurtarmış olduk kendimizi. Biranda yıldırım düştü gibi geldi bana. Çok ses yaptı. Baya bir gürültü oldu, korktuk. Kaçtım ben binadan bir şey düştü diye. Ama sonra döndüm baktım ki çökmüş orası. 3 kat 10 metre aşağı indiler. Taşları kırdılar, yağmur da yağdı bugün. Oranın gevşemesini sağladı. O sayede yıkıldı orası işte. Ben sabah kepçeci ile konuştum. 'Burayı çok kırıyorsunuz. Yağmur yağıyor. Toprak kayar' dedim. 'Bir şey olmaz.' dediler. Oldu işte olacak" diye konuştu. (DHA)

Etiketler duvar kadıköy