Kıyafetleri kirli diye işçinin toplu taşımada oturmasına izin verilmedi

Güncelleme:

Bodrum'eda toplu taşıma aracına binen bir işçinin kıyafetleri kirli diye otobüsteki koltuğa oturtturmayan şoföre yolcular tepki gösterdi.

Bodrum’da toplu taşıma aracına binen bir işçinin kıyafetleri kirli olduğunu söyleyerek ’Koltuğa oturma’ uyarısı yapan şoföre yolcular tepki gösterdi.

Bodrum-Yalıkavak güzergahına giden bir kooperatife ait olduğu öğrenilen toplu taşıma aracının şoförü Yalıkavak’a gitmek için Bodrum eski otogardan iş kıyafetiyle araca binen yolcuya kirletir diye koltuğa oturtturmak istemedi. İş kıyafetiyle toplu taşıma aracına binen yolcuya destek veren başka bir yolcu ’bu kıyafetle bu otobüse biner bu koltuğa da oturur’ demesi üzerine yolcu ile şoför arasında tartışma başladı.

"BU KOLTUĞA BU KIYAFETLERLE OTURAMAZSIN"

Bunun üzerine toplu taşıma aracını süren şoför, binen yolcuya ’Bu koltuğa bu kıyafetlerle oturamazsın, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın’ demesi üzerine başka bir yolcu ’Oturabilir, yarın ben de böyle bir kıyafetle gelsem beni de almak zorundasın’ dedi. Bunun üzerine şoför ise ’Yarın gelsen koltuk kirli diyerek beni şikayet edeceksin’ şeklinde cevap verdi.

"SİLMEZSEN BEN DE GİTMİYORUM"

O anların videoya aldığını fark eden şoför ’Polise giderim şimdi el koyarlar telefonuna, bana meydan okuma’ diyerek kadın yolcu ile tartışmaya başladı. Bunu üzerine yolcuyu savunan kadın, ’Ben sana meydan okumuyorum, senin savunduğun olaya meydan okuyorum. Sen bu adamı bu otobüse alma ondan sonra görüşürüz’ dedi. Kadından videoyu silmesini isteyen şoför ’Silmezseniz ben de gitmiyorum’ diyerek otobüsü durdurdu. Şoförün ilginç tutumu ve yaşananlar kameralara anbean yansıdı.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Kentimizde faaliyet gösteren özel toplu taşıma aracında şoförü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik. Söz konusu araç ve şoförü Büyükşehir Belediyesi bünyemizde bulunmamakla beraber, denetim yetkimiz dahilinde sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında idari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir” ifadeleri kullanıldı. (DHA)