Kocaeli'nde tren kazası

Kocaeli'nde tren kazası

Seka Parkı geçişinde iki yolcu treni çarpıştı.. Yaralılar olduğu belirtiliyor..

Kocaeli'nde iki trenin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 32 kişi yaralandı. Kazanın Adapazarı Ekspresi'nin son vagonunun raydan çıkması sonucu meydana geldiği belirtildi. Alınan bilgiye göre, Adapazarı-İstanbul seferini yapan 11621 sefer sayılı Adapazarı Ekspresi'nin son vagonu saat 19.40'ta raydan çıktı.

Karşı yönden gelen İstanbul-Adapazarı seferini yapan 11620 sefer sayılı diğer Adapazarı Ekspresi de raydan çıkan vagona çarptı.

Kazada 32 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay yerinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği, polis ekiplerinin ise kaza yerinde güvenlik şeridi oluşturduğu kaydedildi.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise yaralı sayısını 32 olarak açıkladı. Vali Sözer, yaptığı açıklamada, Seka Park mevkisinde meydana gelen tren kazasının ardından olay yerine hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Yaralıların kısa sürede ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını kaydeden Sözer, kazada hayatını kaybeden kişi olmadığını ancak yaralı sayısının 32 olduğunu belirterek, "Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor. Ayrıca kaza yapan trenler boşaltıldı. Yolcular, Büyükşehir Belediyesine ait 16 yolcu otobüsüyle İstanbul ve Adapazarı'na götürülüyor" dedi.

Vali Sözer, yolu açmak amacıyla kaza yapan trenleri bölgeden çekme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yaralıların isimleri

Tren kazasında yaralanan ve kentteki beş hastanede tedavi altına alınan yaralıların kimlikleri belirlendi.

Kazada yaralanan 32 kişi, Kocaeli ve İzmit Seka Devlet, Derince Eğitim Araştırma ve Araştırma, Özel Acıbadem ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kazada yaralanan 32 kişinin kimlikleri şöyle:

"Hilal Selvi, Meliha Cevahirci, Ömer Faruk Karataş, Harun Orak, Hamit Demir, Reyhan Arıkan, Büşra Temel, Yusuf Akbulut, Şeyma Dağcı, Pervin Barış, İlhan Karakuş, Fatih Akgün, Mehmet Salih Açıkel, Mustafa Kuçi, Selahattin Akbaş, Yasin Akbulut, Bülent Yılmaz, Dursun Akbulut, Selma Şayan, Berkcan Şayan, Selma Çolak, Zafer Kalkan, Raif Temel, Mehmet Bozkurt, Onur Kilimci, Kadir Gündüz, Cüneyt Örs, Özkan Aktepe, Mehmet Salih Tekgül, Esra Can Karnıkara, Soner Paldun, Caner Sarım."

Bu arada, yaralılar arasındaki Zafer Kalkan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Reyhan Arıkan adlı kadının ise hamile olduğu öğrenildi.

TREN KAZASININ NEDENİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasının ilk belirlemelere göre ''sinyal hatasından kaynaklandığının anlaşıldığını'' bildirdi.

Yıldırım, Sivas'ta, Yıldızeli-Akdağmadeni bölünmüş yol açılış töreni sonrasında basın mensuplarının sorusu üzerine, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, ''Dün akşam Adapazarı-İstanbul seferini yapan tren ile İstanbul-Adapazarı seferini yapan tren, İzmit SEKA civarında trenin son vagonunun raydan savrulması neticesinde diğer yönden gelen trene çarpmış ve 32 yolcu çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Can kaybı yoktur. Yolcuların birçoğu tedavisinden sonra taburcu edilmiş, 10 civarında yolcunun tedavisi de devam etmektedir. Hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre kazanın sinyal hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Tekrar yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum'' dedi.

28 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Kocaeli'deki tren kazası sonrası hastanelerde tedavi altına alınan 32 yaralıdan 28'i taburcu edildi.

Seka Park mevkisinde meydana gelen kazada yaralanarak Kocaeli ve İzmit SEKA Devlet, Derince Eğitim ve Araştırma, Özel Acıbadem ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılan 32 kişiden 28'inin tedavileri tamamlandı.

Yaralılardan Meliha Cevahirci, Dursun Akbulut ve Hilal Selvi'nin tedavileri İzmit SEKA Devlet, Zafer Kalkan'ın ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde sürüyor.
Bu arada, daha önce sağlık durumunun ağır olduğu açıklanan Kalkan'ın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.