Mezarlıkta çirkin saldırı! Mezar taşlarını tek tek kırdılar!

Mezarlıkta çirkin saldırı! Mezar taşlarını tek tek kırdılar!
Güncelleme:

Mersin'de tarikat mensupları fotoğraflı mezar taşlarına saldırdı, saldırganlardan 5'i gözaltına alındı Mezar sahiplerinin yakınları suç duyurusunda bulundu.

Mersin İmece Haber'in haberine göre olay Akbelen Şehir Mezarlığı'nda pazartesi akşam saat 17:00 sularında yaşandı. Bir tarikata bağlı oldukları iddia edilen kişiler tarafından mezar taşlarında bulunan merhumların fotoğrafları kırılarak, mezar taşlarında da tahribat yaratıldı. Çok sayıda mezar taşının tahrip edildiği olayda konuya ilişkin konuşan merhum Cansu Akbıyık'ın babası Bekir Akbıyık, olaya karışanlara dair suç duyurusunda bulunduğunu, olaya karıştığı iddia edilen 5 şüphelinin ise gözaltına alınıp savcılık tarafından haklarında işlem başlatıldığını kaydetti.

Mezarlıklar Müdürü Ercan Karteper ise, "Şikayetçiyiz, gereken cezayı almalarını istiyoruz. Bu olayın da takipçisi olacağız" dedi.

Bekir Akbıyık konuya ilişkin, "Önceki gün ikindi saatlerinde Akbelen Şehir Mezarlığı 68'inci adada bulunan kızıma ait mezarlığın bakımı için giden arkadaş beni aradı. Mezarlığın üzerinde bulunan fotoğrafın kırıldığını ve mezar taşının tahrip edildiğini söyledi. Çok öfkelendim. Kim niye yapabilir ki diye böyle bir şey, derken çok sayıda mezarda aynı durumun olduğunu öğrendim. Bir gurup mezar taşlarında fotoğraf olmasının kendi deyimlerince 'günah' olduğu maksadıyla onca mezarlığa zarar verdikleri bilgisini aldım. Bu nasıl bir zihniyettir. Bu çirkin, yobaz saldırıyı şiddetle kınıyorum. Akıl tutulmasıdır bu olay. Mezarlıklardan ne istiyorsunuz. Adli makamların bu suçu işleyenlere gereken cezayı vereceğine inanıyorum" dedi.

17 mezarın başlarındaki resimlerin kırıldığını söyleyen Mezarlıkları Müdürü Ercan Karteper ise, " Şikayetçi olduk. Akşam 23.00' da olay kapsamında 3 kadın 1 erkeği gözaltına aldılar. Adli boyutu ne olur bilmiyoruz. Kırılan 17 mezarı yaptıracağız. Moralimiz oldukça bozuk. Mezarda bu olayları yaşamak bizi zor duruma soktu. Adli süreçte hem maddi, hem manevi ceza çıkmasını temenni ediyoruz. Biz halka hizmet için varız. Cenazelerin kötüye kullanılmasından yana değiliz. Pazartesi saat 17.00'dan sonra oldu olay. Şikayetçiyiz, gereken cezayı almalarını istiyoruz. Bu olayın da takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.