Okuldaki ''sapık'' müdüre 82,5 yıl hapis

Okuldaki ''sapık'' müdüre 82,5 yıl hapis
Güncelleme:

Yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel içerikli videolar izletip cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen okul müdürüne verilen 82 yıl 6 aylık hapis cezası onandı.

İzmir'de bir okulun müdür vekilinin kız öğrencilere cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla açılan davada sanığa verilen 82 yıl 6 aylık hapis cezası, İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi tarafından onandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Adil Ş. hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen film izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere verdiği 82 yıl 6 ay hapis cezası ile bir mağdura "müstehcen film izletme" suçundan verdiği beraat kararı, sanık ve mağdur avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları tarafından temyiz edildi.

Sanık avukatı temyiz dilekçesinde müvekkilinin suçu işlediğine dair delillerin sadece tanık ve mağdur beyanlarından ibaret olduğunu, beyanların çelişkili olduğunu öne sürerek, tanık öğretmen Saadet Özkan ile müvekkilinin husumeti olduğunu ve eksik inceleme sonucu karar verildiğini iddia etti.

İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi, dosya üzerinden yaptığı incelemede sanığın mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçunun sabit olmadığından verilen beraat kararını onadı.

Daire "cinsel istismar" ve "müstehcen film izletme" eylemlerinin sanık tarafından işlendiğinin kanuna uygun olarak yürütülen duruşma sonucu saptandığını bildirerek, vicdanı kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını ve mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını belirtti.

Daire, Yargıtay yolu açık olmak üzere ilk derece mahkemesi tarafından verilen 82 yıl 6 ay hapis cezasının onanmasına karar verdi.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Menderes ilçesinde 17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş.'ün 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Suçlamaları reddeden Ş. tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti. Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti.

Tutuksuz yargılanan sanığın, 28 Haziran'daki duruşmada tutuklanmasına karar verilmişti.

Davanın görüldüğü İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi 13 Temmuz 2017'de sanık hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen yayın izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere 82 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

Heyet, sanık Adil Ş.'ün mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçu sabit olmadığından beraatine, sanığın tutukluluk halininin devamına karar vermişti.

AA