Suriyelilerin ''cin çıkarma'' dehşetinde 3 kişi tutuklandı

Güncelleme:

Konya'da ''cin çıkarma'' seansında kalbi duran Suriyeli Hasen A.'nın (38) ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Ereğli ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde oturan Suriye uyruklu Hasen A., geçen hafta perşembe günü yakınları tarafından Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinin durduğu belirlenen Hasen A., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. A.’nın yapılan otopsisinde, boynunda boğmaya bağlı izler, boynunda ve kaburgalarında da kırıklar tespit edildi. Bunun üzerine polis, ailesinin ifadesine başvurdu. Ailesi, A.’yı ölmeden önce ‘cin çıkarma’ için kendi vatandaşları olan İbrahim El Hac A.’yi eve çağırdıklarını, A.’nin, içindeki cini çıkarmak için A.’nın boğazını sıktığını, kalbinin durduğunu anlayınca kalp masajı yaptıklarını, ardından da hastaneye götürdüklerini söyledi. Polis İbrahim El Hac A. ile Hasen A.’nın eşi Hasne A. (37), bacanağı İbrahim El H. (37), eşinin kardeşi Yüsra A. (30) ile çocukları Verde (17) ile Hüseyin A.’yı (15) gözaltına aldı.

Emniyette ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hasen A.’nın eşi Hasne A., kardeşi Yüsra A., ile çocukları Verde A., savcılık tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, A.’nın oğlu Hüseyin A., bacanağı İbrahim El H. ve cin çıkarma seansını yapan İbrahim El Hac A. tutuklandı. 

DHA