500 Harbiyeli dehşet saçacaktı ki...

500 Harbiyeli dehşet saçacaktı ki...

İzmir'deki darbe girişimiyle olarak çok çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişimi sırasında, İzmir’de yaşanabilecek kanlı olayları, az sayıdaki polisin son anda önlediği belirtildi. Urla Menteş Kampı’nda eğitim gören 500 harbiye öğrencisi ile 200 askerin, gece yarısı personel taşıyıcı araçlarla, yola çıktıkları, her birine 5 yedek şarjör dolusu mermi bulunduğu, ilçede polislerce son anda durduruldukları öğrenildi. Bu gelişmeden sonra Kurmay Albay Enver Topal ile Kurmay Yarbay Akif Açıkgöz, gözaltına alındı.

İstanbul ve Ankara ağırlıklı gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın, halka alanlara inme çağrısı yapması üzerine İzmir’de de, binlerce kişi Konak Meydanı’nda toplandı. Tarihi Valilik binasının önünde binlerce İzmirli’nin topladığı dakikalarda yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Urla İlçesi’nde bulunan Menteş askeri kampında darbeye destek veren askerlerin hareketlilik içerisinde bulunduğu duyumu İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü birimlerine ulaştı. Bu duyumun alınmasından sonra polis de, bu bölgeye kaldırılmak üzere hazırlık başladı. Kısa bir süre sonra da, askeri araçlarla kamuflajlı 500 harp okulu öğrencisi ile 200 asker, kamptan ayrıldı. Yaklaşık 2 kilometre ilerleyen darbeci askerlerin önü İskele bölgesinde ilk olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kesildi.

’TATBİKATA GİDİYORUZ’ DEMİŞLER

Burada aracından inen askerlerini komutanı, polis yetkililerine, tatbikata gittikleri, bilgisini verdi. Ancak polis yetkililerinin, kendilerinde böyle bir bilgi bulunmadığını belirterek buna izin veremeyeceklerini söylediği öğrenildi. Asker ve polis arasında yaşanan sert tartışmalar sonrasında, takviye polis ekiplerinin de gelmesiyle, Harbiyeliler kamplarına geri gönderildi.

5 ŞARJÖR YEDEK MERMİ VERİLMİŞ

Bu sırada yapılan incelemede, harbiye öğrencilerine silahların da takılı olan şarjörlerinin yanı sıra dolu 5 yedek şarjörün de dağıtıldığı saptandı. Yine harbiye öğrencilerinin, böyle yüksel bir sayıyla, o anlarda binlerce İzmirlinin darbeyi protesto etmek için önünde toplandığı İzmir Valiliği’ne gitmeyi planladıkları anlaşıldı. Polisin kararlı bu müdahalesi sonrasında İzmir’de darbe gecesi yaşanabilecek kanlı olayların da önüne geçildiği ifade edildi.

ALBAY VE YARBAY GÖZALTINDA

Harbiyelilerin darbeye destek vermelerinin son anda önlenmesinden sonra İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, darbenin Menteş kampı ayağını yöneten Kurmay Albay Enver Topal ile Kurmay Yarbay Akif Açıkgöz, gözaltına alındı. Askerlerin işlemlerinin halen poliste devam ettiği açıklandı. Bu arada harp okulu öğrencilerine yönelik soruşturmanın da ayrıca yürütüleceği açıklandı.