8 aylık bebek uyuşturucu komasına girdi

8 aylık bebek uyuşturucu komasına girdi

Evde bulduğu uyuşturucuyu yiyerek zehirlendiği iddiasıyla hastaneye getirilen 8 aylık D.D. sevk edildiği devlet hastanesinde müşahade altına alındı.

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Selimzade Mahallesi’nde, D.D. adlı 8 aylık erkek bebek, aniden fenalaşınca ailesi tarafından, eline geçirdiği uyuşturucuyu yediği için zehirlendiğini öne sürerek özel bir hastaneye kaldırıldı.

Burada ilk müdahalesi yapılan D.D. daha sonra Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada midesi yıkanan bebek daha sonra Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Doktorlar, hayati tehlikesi bulunmayan bebeğin müşahade altında tutulduğunu belirtti. Ailesi ise ilkokula giden çocuklarının yolda bulduğu uyuşturucuyu eve getirdiğini, D.D.'nin de kendilerinin haberi olmadığı bir sırada bunu yediği için zehirlenmiş olabileceğini söyledi.

Olayla ilgili araştırmaya başlandı. Ailenin Roman olduğunu belirten yetkililer, "Bebeğin ağzında ot türü bitkiler bulunmuş. Bunun uyuşturucu olup olmadığı henüz kesinlik kazanmadı. Sadece ailenin endişesi var. Kesin sonuca göre soruşturma başlatabiliriz. aileden henüz gözaltına alınan olmadı" dediler.